Σιάτλ: Οδηγός έπεσε πάνω στο πλήθος και πυροβόλησε διαδηλωτή! (vid)

Η σκηνή με το δράστη να τρέχει με το αμάξι πάνω στους διαδηλωτές που ουρλιάζουν, καθώς και ο ήχος του πυροβολισμού, καθώς και η παράδοσή του στην αστυνομία καταγράφηκαν σε βίντεο

Σκηνές από το Σάρλοτβιλ της Β. Καρολίνας, όταν το 2017 νεοναζί σκότωσε με το αμάξι του αντιφασίστρια διαδηλώτρια, διαδραματίστηκαν στο Σιάτλ, όπου ένας άντρας έπεσε με το αμάξι του πάνω σε ένα πλήθος διαδηλωτών και στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε διαδηλωτή που επιχείρησε να τον εμποδίσει.

Σιάτλ: Οδηγός έπεσε πάνω στο πλήθος και πυροβόλησε διαδηλωτή

Η σκηνή με το δράστη να τρέχει με το αμάξι πέφτοντας πάνω στους διαδηλωτές που ουρλιάζουν, καθώς και ο ήχος του πυροβολισμού καταγράφηκαν σε βίντεο, ενώ σε άλλη σκηνή το θύμα, ένας νεαρός άντρας για τον οποίο δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία, κατευθύνεται στο ασθενοφόρο με υψωμένη τη γροθιά του.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σιάτλ, ο τραυματίας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ δηλώνουν πως δεν τραυματίστηκε κάποιος άλλος.

Ο δράστης βγήκε από το αμάξι του επιδεικνύοντας το όπλο του, πέρασε τρέχοντας μέσα από το πλήθος και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σιάτλ: Οδηγός έπεσε πάνω στο πλήθος και πυροβόλησε διαδηλωτή

Η διαδήλωση της Κυριακής όπου σημειώθηκε το περιστατικό ήταν απόλυτα ειρηνική μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο δράστης.

Λίγες ώρες νωρίτερα και μετά τις έντονες επικρίσεις για χρήση αστυνομικής βίας στην πόλη, η δήμαρχος Jenny Durkan είχε δηλώσει πως θα παγώσει τη χρηματοδότηση για εξοπλισμό, υποδομές και οχήματα της αστυνομίας μέχρι να το συζητήσει «με μέλη της κοινότητας».

Υποσχέθηκε επίσης πως θα διαθέσει 100 εκ. δολάρια για ανάγκες της κοινότητας, όχι όμως από την περικοπή του αστυνομικού προϋπολογισμού, όπως ζητούν πολλοί διαδηλωτές.

Σιάτλ: Οδηγός έπεσε πάνω στο πλήθος και πυροβόλησε διαδηλωτή (vid)

Οδηγός πέφτει σε διαδηλωτές! (vid)

Ο άνθρωπος που δέχτηκε τη σφαίρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο! (vid)

Πηγές: Κατιούσα, KIRO7 και The Seattle Times

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 213 times, 1 visits today)
Back2Top