Στην πλατεία του Μπακογιάννη κορωνοϊός δεν πιάνει!

Αν οι εικόνες αυτές έρχονταν από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ο κ. Χαρδαλιάς θα είχε εκραγεί και ο κ. Πέτσας θα είχε αναψοκοκκινίσει.

Εγκαίνια Ομόνοια

Αν επρόκειτο για εικόνες από την πλατεία στην Κυψέλη ο κ. Χρυσοχοίδης θα είχε στείλει την ομάδα των μηχανοκίνητων φρουρών της Τάξης, τουλάχιστον για συστάσεις, αν δε η πλατεία βρισκόταν στα όρια δήμου που ο δήμαρχος λατρεύει την θεία κοινωνία αλλά όχι την κοινωνία, μπορεί να είχαμε και κλήσεις των ΜΑΤ μαζί με τα χημικά τους σύνεργα.

Στην πλατεία του Μπακογιάννη κορωνοϊός δεν πιάνει

Αν οι εικόνες αυτές ήταν από κάποια μη… εγκεκριμένη σύναξη, τότε ο ΣΚΑΪ και τα λοιπά ΜΜΕ της αντικειμενικότητας θα καλούσαν τους μπαζουκοφόρους της «ενημέρωσης» για έκτακτες συνδέσεις με πύρινες καταγγελίες για την ανευθυνότητα των παρευρισκόμενων.

Ευτυχώς, όμως, εδώ δεν κολλάει… κορωνοϊός, διότι τον έχει φλιτάρει η υποκρισία όλων των προστατών της δημόσιας υγείας.

Ομόνοια

Τόση και τέτοια υποκρισία που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από όσους έχουν μάτια και βλέπουν.

Εξού και οι σφοδρές αντιδράσεις – την ώρα που η αστυνομία επεμβαίνει σε άλλες πλατείες και επιτίθεται σε πολίτες επικαλούμενη τον ίδιο ακριβώς λόγο – για τις παραπάνω εικόνες από την τελετή αποκαλυπτηρίων της ανακαινισμένης πλατείας Ομονοίας, το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μαΐου, καθώς πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο σημείο, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Προδήλως, όπως φαίνεται σε εικόνες και βίντεο, η τήρηση των αποστάσεων που συνιστούν οι ειδικοί ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού πήγε… περίπατο, παρότι οι συστάσεις των λοιμωξιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή συνωστισμού είναι όλο και πιο συχνές.

Στην πλατεία του Μπακογιάννη κορωνοϊός δεν πιάνει

Όμως εδώ δεν είχαμε ούτε αστυνομικούς ελέγχους, ούτε πύρινα ρεπορτάζ, ούτε απαγόρευση συγκέντρωσης όπως στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ούτε όργιο καταστολής όπως στην πλατεία της Κυψέλης, ούτε κατακραυγές κατά των διοργανωτών όπως αυτές σε βάρος των κινητοποιήσεων φορέων, σωματείων κλπ.

Εδώ, βλέπετε, οι συγκεντρωμένοι που δεν τηρούσαν κανέναν κανόνα ασφαλείας, ήταν καλεσμένοι σε τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης…

Στην πλατεία του Μπακογιάννη κορωνοϊός δεν πιάνει
Στην πλατεία του Μπακογιάννη κορωνοϊός δεν πιάνει!

Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 702 times, 1 visits today)
Back2Top