Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης (vid)

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης των εκπαιδευτικών σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ)

Για συνειδητή προβοκάτσια που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΣΚΑΪ – Καθημερινή» και τον δημοσιογράφο Α. Πορτοσάλτε,

ο οποίος διέσπειρε την απαράδεκτη ψευδή δήλωση ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 6 Μάη είναι προϊόν της πίεσης των «αριστερούληδων», αποκρύπτοντας ότι η απόφαση πάρθηκε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ.

Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης
Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ΑΣΕ, σε επικοινωνία που ακολούθησε, ξεκαθάρισε τη στάση της και του υπέδειξε το αναληθές της δήλωσής του, ο ίδιος την επομένη (από το ραδιόφωνο) δεν διάβασε ως όφειλε την επίσημη θέση της, τη διαστρέβλωσε και απάντησε με ειρωνικό τρόπο.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Καταγγέλλουμε την προβοκάτσια που στήθηκε από το γνωστό συγκρότημα «ΣΚΑΪ – Καθημερινή» και το γνωστό για το ρόλο του «δημοσιογράφο» Α. Πορτοσάλτε.

Μετά τη λήξη της συνέντευξης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας διέσπειρε την απαράδεκτη ψευδή δήλωση ότι η απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 6 Μάη είναι προϊόν της πίεσης των «αριστερούληδων» στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και για αυτό πήρε μια απόφαση «μπαταριά στον αέρα»

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η ψευδής είδηση είναι προϊόν άγνοιας σε συνδυασμό με το γνωστό μένος του δημοσιογράφου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και το λαϊκό κίνημα.

Τα γεγονότα όμως έχουν ως εξής:

Μετά το τέλος της εκπομπής και αφού διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, μας ζήτησε συνοπτικά τη θέση μας και τον ενημερώσαμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προϊόν της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ, την οποία η παράταξη μας καταψήφισε.

Επίσης, του γνωστοποιήσαμε τη θέση μας στέλνοντάς του τις αναλυτικές δημόσιες ανακοινώσεις μας.

Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης
Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης

Επανήλθε την επόμενη ημέρα στην εκπομπή και ενώ επικαλέστηκε ονομαστικά τη διαμαρτυρία μας, δεν διάβασε -ως όφειλε- την επίσημη θέση μας, τη διαστρέβλωσε και απάντησε με ειρωνικό τρόπο.

Απέκρυψε συνειδητά ότι η ΔΑΚΕ μαζί με τη ΣΥΝΕΚ ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Συνάδελφοι, το περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο.

Εδώ και αρκετούς μήνες εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο, έτσι ώστε να σπιλωθεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών, να παρουσιαστούμε ως ανίκανοι, τεμπέληδες, ανεπαρκείς.

Ο στόχος σαφής:

Να δημιουργηθούν αρνητικά αντανακλαστικά στην κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς, να είναι στον «αέρα» οι δίκαιοι αγώνες και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, να περάσει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και πιο ειδικά οι αναδιαρθρώσεις στο περιεχόμενο του σχολείου και η «αξιολόγηση».

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι επιθέσεις είναι συνεχόμενες και από διαφορετικές πλευρές.

Η «Καθημερινή» χαρακτηρίζει τους συναδέλφους «νωθρούς και σε αφασία», o αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει τον κλάδο ως τεμπέληδες, γνωστά φασιστοειδή τύπου Τζήμερου και Βελόπουλου εξαπολύουν ελεεινές επιθέσεις.

Η επίθεση εντάθηκε εν μέσω πανδημίας καθώς και τις πρώτες μέρες της εξ αποστάσεως διδασκαλίας από διάφορα παπαγαλάκια τύπου Τέλογλου και συνεχίστηκε ακόμα και από την κρατική τηλεόραση.

Ο κλάδος, χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα με τη στάση, την πρωτόγνωρη – πρωτόβουλη προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τους μαθητές μας και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, κατάφερε να τσαλακώσει αυτή την επιχειρηματολογία, να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που πρακτικά πέταξε «μπαλάκι» στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Το ίδιο σχέδιο κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με την επαναλειτουργία των σχολείων, παίρνει χαρακτηριστικά προβοκάτσιας.

Ομοβροντία σχεδόν από όλα τα μέσα ενημέρωσης απέναντι στους εκπαιδευτικούς συνολικά στην ηθική υπόσταση του κλάδου.

ΚΚΕ: Πράξη εχθρική και εκδικητική προς τον κόσμο της Εκπαίδευσης

Τα τεράστια διαχρονικά προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων, της υλικοτεχνικής υποδομής, των ελλείψεων σε προσωπικό (καθηγητές, καθαρίστριες κλπ.), της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν αδύνατη την εφαρμογή των μέτρων που οι ειδικοί επιστήμονες αποφάσισαν για την ασφαλή επαναλειτουργία  των σχολείων είναι «ψιλά γράμματα» για αυτούς.

Δεν βρίσκουν καμία ευθύνη για τη σημερινή κυβέρνηση που δεν έκανε και ούτε σχεδιάζει τίποτα για να επιλύσει τα προβλήματα και αποδίδουν την ευθύνη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Άλλοθι σ’ αυτήν την σχεδιασμένη επίθεση έδωσε και δίνει η στάση της ηγεσίας των δυνάμεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ.

Αρχικά, διατύπωσαν τη θέση να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία εκτός της Γ’ Λυκείου, προτάσσοντας το έωλο επιχείρημα ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει μεγάλη παιδαγωγική αξία από την επαναλειτουργία των σχολείων για το διάστημα που απομένει.

Απαξίωσαν μ’ αυτό τον τρόπο το ρόλο του δημόσιου σχολείου και των χιλιάδων συναδέλφων που δίνουμε μάχη σε όλη την Ελλάδα, ώρα την ώρα για να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους μαθητές μας παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ, που πάρθηκε από τα κεντρικά στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο, για απεργία στις 6 Μάη, χωρίς να προγραμματίζει καμία κινητοποίηση, και το κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να πάρουν οποιασδήποτε μορφής άδεια (κανονικές, αναρρωτικές κλπ), προκειμένου να μην παρευρεθούν στο σχολείο τις επόμενες δύο μέρες, πυροδότησε την πρωτοφανή επίθεση που δεχτήκαμε τις τελευταίες ημέρες.

Νέες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και περιεχόμενο της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ

Είναι πρωτοφανές η ηγεσία της ΟΛΜΕ να καλεί τους συναδέλφους με διάφορα τερτίπια να απέχουν από τα σχολεία, αντί οι σύλλογοι διδασκόντων να καταγράψουν τα τεράστια προβλήματα, να αναδείξουν επιθετικά τις ευθύνες της κυβέρνησης και με δυναμικές κινητοποιήσεις, τα σωματεία να επιβάλλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το διασυρμό και την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος που προσπαθούν να περάσουν οι κάθε λογής αντιδραστικές συστημικές δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το κύρος μας ως εκπαιδευτικούς, την ηθική υπόσταση του κλάδου, με μαχητική και αγωνιστική στάση.

Να συγκρουστούμε εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια της, να ανατρέψουμε το σχεδιασμό της που σπιλώνει τον κλάδο για να περάσει ευκολότερα το πολυνομοσχέδιο.

Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τα σωματεία μας αλλά και το θεσμό της Ομοσπονδίας που η πλειοψηφία της τον απαξιώνει».

Πηγή: ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το απόσπασμα από την χτεσινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπου ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ (εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ) προσπάθησε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση που κράτησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ) και με την απαράδεκτη τοποθέτησή του έδωσε ακόμα μεγαλύτερο πάτημα στους γνωστούς προβοκάτορες της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, να διασύρουν και να συκοφαντήσουν τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρο εκπαιδευτικό κίνημα…

Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης (vid)

Και στη συνέχεια απόσπασμα από τη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή-βόθρο του Προρτοσάλτε όπου συνεχίζει την διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος…

Συνειδητή προβοκάτσια από ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε που εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης (vid)

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,973 times, 1 visits today)
Back2Top