Τουρκική ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του λιμενικού (vid)

Το βίντεο – ντοκουμέντο έχει αναρτηθεί και στην σελίδα του λιμενικού σώματος. Σε ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει λόγο για «σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του…».

Σύμφωνα με ντοκουμέντο της «Bild» τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού σώματος εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της «Bild» στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου – που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter βίντεο ντοκουμέντο – κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα υπήρξε παρενόχληση του σκάφους του Λιμενικού μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τουρκική ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του λιμενικού

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το ελληνικό σκάφος, προκαλώντας του ζημιές.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει λόγο για:

«Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Το βίντεο-ντοκουμέντο έχει αναρτηθεί και στην σελίδα του λιμενικού σώματος.

Τουρκική ακταιωρός εμβολίζει σκάφος του λιμενικού στην Κω (vid)

Πηγή: Alt.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 139 times, 1 visits today)
Back2Top