Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (vid)

Όσοι περνούν οι μέρες τόσο η κατάσταση με την πανδημία στις ΗΠΑ χειροτερεύει.

Ο καπιταλισμός προσφέρει «επιλογές» ακόμα και στο θάνατο: Κορωνοϊός ή ανεργία;

Οι θάνατοι στην χώρα έχουν αγγίξει τους 50.300 (μέσα σε 40 ημέρες κι ενώ δεν έχουν ακόμα καταγραφεί πόσοι έχουν πεθάνει σπίτια τους ή στους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας) ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 887.000, ενώ έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια τεστ.

Κι όμως την ώρα που οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο ακροδεξιός Αμερικανός πρόεδρος (σε ρόλο γιατρού-κομπογιαννίτη) προτείνει δημόσια ενέσεις με απολυμαντικά ως πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό.

«Βλέπω πως το απολυμαντικό σκοτώνει τον κορωνοϊό σ’ ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;»

αναρωτήθηκε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Όπως βλέπετε, διεισδύει στους πνεύμονες και έχει τεράστιο αποτέλεσμα, θα ήταν συνεπώς ενδιαφέρον να το ελέγξουμε. Θα πρέπει να απευθυνθούμε στους γιατρούς γι’ αυτό, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον».

Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Οι δηλώσεις αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν την κατακραυγή των επιστημόνων, ενώ η εταιρεία Reckitt Benkiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει σήμερα ότι:

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)».

Ο δρ Βιν Γκούπτα, ειδικός στη δημόσια υγεία με ειδίκευση ως πνευμονολόγος και εντατικολόγος δήλωσε στο δίκτυο NBC:

«Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν».

Ο Τραμπ επανέφερε την ψεκασμένη θεωρία ότι δήθεν ο κορωνοϊός πεθαίνει από την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, όπου κανένας επιστήμονας δεν έχει επιβεβαιώσει. Αντίθετα όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο κορωνοϊός παρουσιάζει αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Η γλώσα του σώματος των επιστημόνων και συνεργατών της κυβέρνησης που στεκόντουσαν δίπλα στον ψεκασμένο πρόεδρο καθώς έκανε αυτές τις δηλώσεις είναι χαρακτηριστική.

Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι συνεργάτες δίπλα του κυριολεκτικά δαγκώνονται να μην μιλήσουν…

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο ο Τραμπ είχε «προβλέψει» ότι η επιδημία θα σταματήσει τον Απρίλιο. Κι όμως τον Απρίλιο (που κοντεύει να βγει) έχει καταγραφεί το 80% του συνόλου των νεκρών στις ΗΠΑ.

Μάλιστα εδώ και 20 σερί μέρες ο ημερήσιος αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων στις ΗΠΑ είναι σταθερά πάνω από 1.500 ενώ τις τελευταίες ημέρες κυμαίνεται από 2.000 μέχρι και 2.800!

Την ίδια ώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί έχει υπερβεί τα 2.753.000 και αυτός των νεκρών τους 192.300, ενώ οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει έφτασαν τους 762.000…

Ωστόσο παρά τα δεδομένα, αρκετές πολιτείες, όπως το Τέξας, το Βερμόντ, το Τενεσί και η Τζώρτζια, αποφάσισαν να μπουν στον δρόμο της άρσης των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας κίνησης, επιτρέποντας σε ορισμένους τομείς οικονομικής δραστηριότητας να ξαναρχίσουν να λειτουργούν.

Ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά ενώ οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (vid)

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 311 times, 1 visits today)
Back2Top