Καμπανάκι κρούει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: «Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις»

Οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και η πανδημία απειλούν εξίσου την υγεία του λαού

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo επέκρινε σήμερα τους κυβερνήτες των Πολιτειών των ΗΠΑ που πήραν την απόφαση να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες τους προτού θέσουν υπό έλεγχο τον νέο κορωνοϊό, λέγοντας ότι υπάρχουν:

«Αναμφισβήτητα, αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Πολιτείες αυτές έκαναν λάθος».

Ο Cuomo είπε σε μια ενημέρωση ότι οι Κυβερνήτες που ακολούθησαν τις κατευθυντήριες συστάσεις Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Καμπανάκι κρούει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: «Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις»

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι η Νέα Υόρκη, η οποία είναι η Πολιτεία με τους περισσότερους θανάτους (πάνω από 31.000) σε όλες τις ΗΠΑ και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τη δεύτερη, «κατάφερε να ελέγξει την πανδημία» ακολουθώντας μια επιστημονική και όχι πολιτική προσέγγιση.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι τρομακτικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό! Θα πω: Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις και να αντικρίσεις τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα».

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott διέταξε το κλείσιμο όλων των μπαρ και περιόρισε τη λειτουργία των εστιατορίων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε στην μεγάλη Πολιτεία στο Νότο.

Η αύξηση των κρουσμάτων και του αριθμού των νοσηλευόμενων στο Τέξας αποτελεί ένα μέρος μόνο της παναμερικανικής έξαρσης της πανδημίας που εκδηλώνεται ιδιαίτερα σε Πολιτείες που δεν πλήγησαν πολύ σοβαρά κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της επιδημίας ή προχώρησαν πολύ νωρίς στην άρση των μέτρων περιορισμού.

Έτσι αύξηση ρεκόρ κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε Άινταχο, Αλαμπάμα, Αριζόνα, Γουαϊόμινγκ, Καλιφόρνια, Μισσισσιπή, Μιζούρι, Νεβάδα, Νότια Καρολίνα, Οκλαχόμα και Φλόριντα.

Αντιθέτως, ο Cuomo δήλωσε ότι ο Μέσος Όρος του ποσοστού μετάδοσης στη Νέα Υόρκη την τελευταία εβδομάδα κυμαίνεται στο 1,3%, αριθμός που δείχνει μια τεράστια βελτίωση από την προηγούμενη κορύφωση της πανδημίας, που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 50%, και πλέον η Νέα Υόρκη έχει το χαμηλότερο ποσοστό στις ΗΠΑ.

Καμπανάκι κρούει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: «Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις»
Καμπανάκι κρούει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης: «Αμερική είναι ώρα να ξυπνήσεις»

Η Νέα Υόρκη, όπου τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς με Covid-19 και έλλειψη πόρων μέχρι και πριν από λίγες βδομάδες:

«Είναι έτοιμη και πρόθυμη να βοηθήσει τις Πολιτείες με αυξανόμενα κρούσματα στέλνοντας εθελοντικό προσωπικό και εξοπλισμό» ,

δήλωσε ο Κυβερνήτης τονίζοντας ότι:

«Η προσφορά μας είναι ανοικτή και αορίστου χρόνου. Εξοπλισμό, προσωπικό, αναπνευστήρες, ακόμα και βοήθεια της Εθνικής Φρουράς, ό,τι χρειάζονται θα το παρέχουμε…».

Με πληροφορίες από «Reuters» και Deccan Herald

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 232 times, 1 visits today)
Back2Top