Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία!

Κυβέρνηση και «παπαγαλάκια» αντί να καταγγείλουν την κοροϊδία βγαίνουν και πανηγυρίζουν!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ:

«Εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ασφαλίσει τα σύνορά της και ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού κύματος στην Ευρώπη».

Τη δήλωση αυτή υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, ως έμπρακτη τάχα στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία
Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία!

Την ίδια ώρα, όμως, ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος για τη Συρία δήλωνε πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν πυρομαχικά στη σύμμαχο Τουρκία, για να συνεχίσει την πολεμική εισβολή στη Συρία, από όπου προέρχεται το κύριο ρεύμα των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους στη συνέχεια αξιοποιεί στα γεωπολιτικά παιχνίδια και στα παζάρια της με ΗΠΑ και ΕΕ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται και το αίτημα της Άγκυρας για ενίσχυση της αεράμυνας στα σύνορα με τη Συρία!

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει παράνομη στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία, με την ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, επομένως και της ελληνικής κυβέρνησης, που είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συζήτηση στο ΝΑΤΟ για την έκδοση κοινής δήλωσης στήριξης των τουρκικών επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είχε άλλη αντίρρηση, πέρα από το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε δήλωση αναγνώρισης από την Τουρκία της Συμφωνίας με την ΕΕ για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού.

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία

Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την εισβολή της «συμμάχου» Τουρκίας στη Συρία, αναγνωρίζοντας ζωτικά της συμφέροντα στην περιοχή, και συμμετέχει συνολικά σε διευθετήσεις με αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, για να παραμείνει η Τουρκία ενεργός πυλώνας της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Μετά απ’ όλα αυτά, έχει το θράσος να παρουσιάζει το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό περίπου ως φυσικό φαινόμενο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως «σωτήρες» και τον εαυτό της ως «αθώα» τάχα του αίματος για τις εξελίξεις στην περιοχή και την αξιοποίηση του Προσφυγικού στους ανταγωνισμούς μεταξύ …«συμμάχων».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 372 times, 1 visits today)
Back2Top