Χιλή: «Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί πια δεν μεταδίδουν» (vid)

Απίστευτη δήλωση του Yπουργού Yγείας της ακροδεξιάς κυβέρνησης Πινιέρα

Η αξιοπιστία των στατιστικών σχετικά με τα κρούσματα και τους νεκρούς του κορωνοϊού είναι ένα θέμα με παγκόσμιες διαστάσεις, αφού πέρα από το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν εκτεταμένους ελέγχους στον πληθυσμό,

υπάρχουν κι εκείνες που είτε δεν καταγράφουν τους θανάτους εκτός νοσοκομείου με κορωνοϊό, είτε δεν κάνουν τεστ σε νεκρούς με ύποπτα συμπτώματα της νόσου, είτε καταγράφουν κάποια άλλη παθολογία ως αίτιο θανάτου.

Χιλή: «Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί πια δεν μεταδίδουν»

Κανείς όμως δεν έχει φτάσει στο βαθμό πρωτότυπης σκέψης του υπουργού υγείας της Χιλής, Χάιμε Μανιάλιχ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανακοίνωσε ότι οι νεκροί προσμετρώνται σε αυτούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό, αφού πλέον δεν είναι μεταδοτικοί.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αυτό είναι συμβουλή «διεθνών οργανισμών», χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα ποιους εννοεί.

Πέρα από το γεγονός πως υπάρχουν ανεκδοτολογικά περιστατικά για υγειονομικούς που κόλλησαν από πτώμα, από μόνος του ο κυνισμός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Πινιέρα είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ευφάνταστη στατιστική της Χιλής εξηγείται από το γεγονός πως η κυβέρνηση προσπαθεί να προβάλει ένα success story στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, βασιζόμενη στη χαμηλή συγκριτικά με το μέσο όρο θνησιμότητα, λίγο πάνω από 1%.

Χιλή: «Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί πια δεν μεταδίδουν»
Χιλή: «Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί πια δεν μεταδίδουν»

Στη χώρα δεν υπάρχει λοκντάουν, με εξαίρεση κάποιες συνοικίες στο Σαντιάγο, όπου επίσης προβλέπεται σύντομα η άρση των περιορισμών κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ωστόσο προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας, σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικοποιημένο, δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία, ιδίως στις φτωχότερες και πιο μολυσμένες περιβαλλοντικά περιοχές του νότου.

Εικόνες από το νοσοκομείο του Τεμούκο, 845 χλμ νότια του Σαντιάγο, κάνουν το γύρω του διαδικτύου στη Χιλή, με τους εργαζόμενους χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών και κολλητικές ταινίες για να προστατευτούν.

Μεγάλη είναι η έλλειψη αναπνευστήρων, αλλά ακόμα κι όταν κάποιοι από αυτούς καταφτάνουν στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για το χειρισμό τους.

Χιλή: «Μετράμε τους νεκρούς στους αναρρώσαντες γιατί πια δεν μεταδίδουν» (vid)

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 288 times, 1 visits today)
Back2Top