«Ξήλωσαν» ανταποκριτή του ABC επειδή δήλωσε «Σοσιαλιστής» (vid)

Η «ελευθερία του λόγου» είναι απαράγραπτη στις ΗΠΑ, αρκεί να μην παρεκκλίνει ούτε για ένα κόμμα από τις απόψεις των αφεντικών!

Σε μια ιδιότυπη «δημοσιογραφική καραντίνα» έβαλε το δίκτυο ABC News τον ανταποκριτή του Ντέιβιντ Ράιτ, επειδή σε ιδιωτικό βίντεο εμφανίζεται να δηλώνει «σοσιαλιστής» και να επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο καλύπτει το δίκτυο όπου εργάζεται την πολιτική επικαιρότητα.

«Ξήλωσαν» ανταποκριτή του ABC επειδή δήλωσε «Σοσιαλιστής»
«Ξήλωσαν» ανταποκριτή του ABC επειδή δήλωσε «Σοσιαλιστής»

Το βίντεο διέρρευσε από το δεξιό σάιτ «Project Veritas», προκαλώντας άμεση παρέμβαση του δικτύου, όχι για να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου του εργαζόμενου, αλλά ουσιαστικά για να απολογηθεί και να διαβεβαιώσει το ακροδεξιό ακροατήριο ότι ο ενοχλητικός δημοσιογράφος δε θα έχει ξανά ρόλο στην ενημέρωση των θεατών για πολιτικά θέματα.

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του ABC, o Ράιτ απομακρύνεται από το πολιτικό ρεπορτάζ, για να μετατεθεί σε άλλο πόστο, άγνωστο μέχρι στιγμής με την αιτιολογία πως:

«Κάθε ενέργεια που βλάπτει τη φήμη μας για δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα ή μοιάζει να την υποσκάπτει ζημιώνει το ABC News και τα εμπλεκόμενα άτομα».

Ο ανταποκριτής κάλυπτε τις προκριματικές εκλογές των δημοκρατικών στο Νιου Χαμπσάιρ, όπου είχε σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η σελίδα συζήτηση με ένα από τα μέλη της.

Στο εφτάλεπτο βίντεο, όπου φαίνεται μόνο σποραδικά το πρόσωπό του, ο Ράιτ παραπονιόταν για τον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων από το κανάλι του.

«Νιώθω τρομαχτικά γι’ αυτό. Νιώθω πως η αλήθεια υποφέρει, οι ψηφοφόροι δεν είναι καλά πληροφορημένοι, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συντονιστούν με οτιδήποτε θέλουν να ακούσουν»,

προσθέτοντας πως:

«Τα αφεντικά μας δε βλέπουν κανένα όφελος στο να κάνουμε τη δουλειά που υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε, δηλαδή να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας στην εξουσία και να αναγκάζουμε τα άτομα να λογοδοτήσουν».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προέδρου Τραμπ, ο Ράιτ θεωρεί ότι η κάλυψη είναι επιφανειακή και σκανδαλοθηρικού τύπου, με επίκεντρο τα πισώπλατα μαχαιρώματα και όχι την ουσία των όσων κάνει.

Στο βίντεο ερωτάται αν θεωρεί τον εαυτό του «δημοκράτη σοσιαλιστή» κι εκείνος απαντά:

«Θα έλεγα περισσότερο από αυτό, θεωρώ τον εαυτό μου σοσιαλιστή»,

εξηγώντας πως είναι υπέρ ενός εθνικού συστήματος υγείας, τον περιορισμό των μεγάλων εταιρειών και τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.

Από αυτό γίνεται φανερό ότι ο Ράιτ σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από οπαδός της «αριστερής πτέρυγας» των δημοκρατικών και σίγουρα δεν έχει «επικίνδυνες» ανατρεπτικές ιδέες.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι μετριοπαθείς απόψεις είναι υπερβολικές για τους εργοδότες του Ράιτ, που τον περιορίζουν πλέον σε «ακίνδυνους» τομείς ρεπορτάζ, μετά από 20 χρόνια εργασίας στο δίκτυο.

Η «ελευθερία του λόγου» είναι απαράγραπτη στις ΗΠΑ, αρκεί να μην παρεκκλίνει ούτε για ένα κόμμα από τις απόψεις των αφεντικών!

«Ξήλωσαν» ανταποκριτή του ABC επειδή δήλωσε «Σοσιαλιστής» (vid)

Με πληροφορίες από Telesur

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 169 times, 1 visits today)
Back2Top