«Το ξύλο έχει δύο άκρες κι άμα ο λαός πιάσει την άλλη θα δούμε που θα σταθείτε» (vid)

«Αυτός ο τσαμπουκάς του «νόμου και της τάξης» που έχει ξεσαλώσει ορισμένους δεν θα περάσει!»

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε την άγρια καταστολή στα νησιά του Β. Αιγαίου, την παρουσία ΜΑΤ στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ (ανέφερε κι ένα περιστατικό που έγινε το απόγευμα στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου), λέγοντας πως:

«Σπέρνετε ανέμους θα θερίσετε θύελλες».

«Το ξύλο έχει δύο άκρες κι άμα ο λαός πιάσει την άλλη θα δούμε που θα σταθείτε»
Θανάσης Παφίλης: «Το ξύλο έχει δύο άκρες κι άμα ο λαός πιάσει την άλλη θα δούμε που θα σταθείτε»

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ και δεν σταματήσει το σχεδιασμό για κέντρα-φυλακές».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό έκανε γνωστή την πρόθεση του ΚΚΕ για κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου Βρούτση.

Τόνισε ότι πρέπει να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των Ταμείων και από τις συντάξεις, να επανέλθουν 13η και 14η σύνταξη, ενώ σχολιάζοντας τους καυγάδες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι όπως ισχυρίζονται, αλλά ο ίδιος κόσμος, διαχειριστές και οι δύο στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Χαρακτήρισε «ξεφτίλα» το επιχείρημα του υπουργού Εργασίας ότι για πρώτη φορά δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, τις οποίες έχουν καταντήσει ψίχουλα με τους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Θανάσης Παφίλης δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την αποχώρηση του υπουργού Εργασίας (τείνει να γίνει κανόνας να αποχωρούν οι εκάστοτε υπουργοί όταν παίρνουν το λόγο οι βουλευτές του ΚΚΕ) λέγοντας:

«Έφυγε κι ο υπουργός Εργασίας… Δεν πειράζει! Έτσι κι αλλιώς έχει βουλωμένα τα αυτιά του!»

Στη συνέχεια τόνισε πως το εγγόνι θα πάρει μικρότερη σύνταξη από τον παππού παρά την έκρηξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και σημείωσε ότι αυτό δείχνει το αδιέξοδο και τη χρεοκοπία του καπιταλισμού.

Ένα σύστημα ιστορικά τελειωμένο που η εργατική τάξη θα το τελειώσει οριστικά.

Υπογράμμισε ότι τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να συσπειρωθούν σε ταξική βάση και να βάλουν στο περιθώριο την ξεπουλημένη μειοψηφία που έχει κάτσει στη ΓΣΕΕ.

«Το ξύλο έχει δύο άκρες κι άμα ο λαός πιάσει την άλλη θα δούμε που θα σταθείτε» (vid)

Με πληροφορίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,665 times, 1 visits today)
Back2Top