Κλείνουν όλα τα σχολεία κι οι σχολές για 14 μέρες (vid)

Υπουργείο Υγείας: Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης θα έχει άμεση εφαρμογή και θα ισχύσει μέχρι τις 26 Μαρτίου. Αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια και οι πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε όλη τη χώρα, για 14 μέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες (μέχρι τις 26 Μαρτίου) και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Κλείνουν όλα τα σχολεία κι οι σχολές για 14 μέρες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια και οι πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Στην άτυπη ανακοίνωση ο υπουργός υγείας ισχυρίστηκε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού κι έκανε λόγο για ατομική ευθύνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 5 ακόμη κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89.

Τα 4 είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και το ένα είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Κλείνουν όλα τα σχολεία κι οι σχολές για 14 μέρες (vid)

Πηγές: 902.gr και CNN.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 103 times, 1 visits today)
Back2Top