Υπουργείο Υγείας: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για 14 μέρες (vid)

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια και οι πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σε όλη τη χώρα, για 14 μέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες (μέχρι τις 26 Μαρτίου) και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Υπουργείο Υγείας: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για 14 μέρες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια και οι πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Στην άτυπη ανακοίνωση ο υπουργός υγείας ισχυρίστηκε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τόνισε πως οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού κι έκανε λόγο για ατομική ευθύνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τώρα «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 5 ακόμη κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89.

Τα 4 είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και το ένα είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Υπουργείο Υγείας: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για 14 μέρες (vid)

Πηγές: 902.gr και Cnn.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 63 times, 1 visits today)
Back2Top