Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο Ηράκλειο αποκαλύπτει τη σαπίλα
Και την κτηνωδία των «νόμιμων» δουλεμπορικών κυβέρνησης – καπιταλιστών
Όσα έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή συλλήψεις αρκετών κτηνανθρώπων που εκμεταλλεύονταν και εμπορεύονταν μετανάστες εργάτες αναδεικνύουν την βαρβαρότητα και την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.
Δεν αποτελεί κάποια «παραφωνία» αλλά τη φυσιολογική λειτουργία του τα «πάντα πουλιούνται και αγοράζονται», όπου τα μεγαλύτερα εγκλήματα μπορούν να γίνουν για το εξευγενισμένο καπιταλιστικό κέρδος.
Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση φέρεται φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων με τη μορφή της εργασιακής εκμετάλλευσης, αλλά και στη διευκόλυνση της εισόδου και της παραμονής πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως πριν ακριβώς από ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί ένα ακόμα μεγάλο κύκλωμα εμπορίας και εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων στην πόλη των Χανίων με επίκεντρο ξενοδοχειακές μονάδες.
Έτσι δίπλα στα «νόμιμα εργασιακά κάτεργα» που έχουν μετατραπεί οι χώροι δουλειάς τύπου «Βιολάντα», ανθίζουν και τα παράνομα κυκλώματα εκμετάλλευσης – εμπορίας ανθρώπων. Άλλωστε δεν έχει περάσει λίγο διάστημα από το νομοσχέδιο για την νόμιμη μετανάστευση το οποίο νομιμοποίησε την δράση δουλεμπορικών γραφείων που θα φέρνουν φθηνή εργατική δύναμη στην χώρα.
Στην τωρινή υπόθεση που από όλα έχει μπαξές φανερώνεται ξανά ότι τα κτήνη φύονται από την «νομιμότητα» του συστήματος. Επιβεβαιώνονται πάλι τα φανερά και αθέατα νήματα που δένουν τα διάφορα κυκλώματα με μηχανισμούς του αστικού κράτους.
Οι δουλέμποροι λοιπόν κάλυπταν την δράση τους με ομόρρυθμη εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο που συστάθηκε από το 2021 και εκτιμάται πως είχε δίκτυο συνεργατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επαφές που συνδέονταν και με ελληνικές προξενικές αρχές σε Ισλαμαμπάντ, Ντόχα και Άμπου Ντάμπι.
Για όλα τα αίσχη που έκαναν εκβιάζοντας τους μετανάστες εργάτες φέρεται να εμπλέκονται λογιστές, «εικονικοί εργοδότες» μπλεγμένοι και με άλλες εγκληματικές κερδοφόρες δραστηριότητες ενώ οι «έρευνες» και οι συλλήψεις της Αστυνομίας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να βάζουν στο κάδρο και πρώην συνεργάτιδα του Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, που φέρεται να εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ: Οι αποκαλύψεις για το δουλεμπορικό κύκλωμα επιβεβαιώνουν τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος
«Οι πρόσφατες εξελίξεις με τη σύλληψη 21 ατόμων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με τεράστιο κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης μεταναστών με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, και «βιτρίνα» ιδιωτικό ΚΕΠ, επιβεβαιώνουν τη σαπίλα αυτού του συστήματος, καθώς πίσω από κάθε «νόμιμο» ή/και παράνομο σκάνδαλο βρίσκονται τα κέρδη των καπιταλιστών κάθε είδους»
επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, η οποία συνεχίζει:
«Οι αποκαλύψεις για το δουλεμπορικό κύκλωμα που θησαύριζε εκμεταλλευόμενο μετανάστες με την εμπλοκή ανακλητών και ανθρώπων στις πρεσβείες που φέρεται ότι συνεργάζονταν με τους δουλεμπόρους, αναβλύζουν την μπόχα της πολιτικής του κέρδους, που δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.
Ακόμη μεγαλύτερη αποστροφή προκαλεί το γεγονός ότι στους συλληφθέντες εμπλέκονται άτομα που έχουν στενό βαθμό συγγένειας και φιλίας με υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, αλλά και είναι τα ίδια άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι ίδιοι που «φωνάζουν» και διώκουν μετανάστες και πρόσφυγες είναι και αυτοί που τους εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν εις βάρος τους!
Αποκαλύπτεται ότι η ίδια πολιτική που φυτρώνει βόμβες και φτώχεια στις χώρες προέλευσής τους είναι εκείνη που τους θέλει «δούλους» και έρμαια των κάθε λογής μεγαλοσυμφερόντων στις χώρες προορισμού.
Αποδεικνύεται πως το νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση και το άσυλο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της ΕΕ που στηρίζουν και έχει επανειλημμένα καταγγείλει το ΚΚΕ είναι αυτό που οπλίζει τα χέρια των δουλεμπόρων.
Καλούμε τον λαό της Κρήτης, όλο τον λαό να μη δείξει καμία ανοχή σε τέτοιους είδους πρακτικές, να μη συνηθίσουμε στη σαπίλα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν στρέφονται σε βάρος των πιο ευάλωτων ανθρώπων, των προσφύγων και μεταναστών.
Υπάρχει διέξοδος από αυτήν την απάνθρωπη βαρβαρότητα. Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας. Είναι ενάντια στην πηγή του προβλήματος, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά».
Πηγή: 902.gr
