Πόλεμος μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν!

Πάνω από 130 οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στην Καμπούλ

Απλώνεται η «φωτιά» του πολέμου στην Ασία, στο πλαίσιο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή. Πακιστάν και Αφγανιστάν σε πόλεμο!

Σε ανάρτησή του ο Πακιστανός Υπουργός Άμυνας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:

«Μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αναμενόταν ότι θα υπήρχε ειρήνη στο Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν θα επικεντρώνονταν στα συμφέροντα του αφγανικού λαού και στην ειρήνη στην περιοχή. Αλλά οι Ταλιμπάν μετέτρεψαν το Αφγανιστάν σε αποικία της Ινδίας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ανοιχτός πόλεμος» με το Αφγανιστάν, επιβεβαιώνοντας εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στην Καμπούλ, την Κανταχάρ και την Πακτία.

Πόλεμος μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν

Περίπου από τις 02:30 τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη «αντίποινα» επί αντιποίνων με τον στρατό του Αφγανιστάν να απαντά στις επιθέσεις του Πακιστάν και μάλιστα να ισχυρίζεται ότι καταρρίφθηκε και εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος F -16.

Στην Καμπούλ σημειώθηκαν τουλάχιστον οκτώ ισχυρές εκρήξεις, ενώ αναφέρονται τουλάχιστον 133 νεκροί.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας OHE σε επείγουσα ανακοίνωση καλεί και τις δύο χώρες της νοτιοδυτικής Ασίας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του αφγανικού στρατού ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «σφοδρές επιθέσεις» με τουλάχιστον 15 πακιστανικά φυλάκια να έχουν καταληφθεί.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Πακιστάν βομβάρδισαν θέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ως «απάντηση», η αφγανική πλευρά έπληξε τις πακιστανικές στρατιωτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα, στο σήμερα 27.02.2026 το Πακιστάν να βάλει στο στόχαστρο μεγάλα αστικά κέντρα του Αφγανιστάν, όπως η Καμπούλ.

Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το