Print Friendly, PDF & Email

Βραζιλία: Πλάνα ντροπής και απόλυτο χάος στα νοσοκομεία (vid)

Δύο χαρακτηριστικά περιστατικά αποδεικνύουν ότι στη Βραζιλία έχει γονατίσει από την πανδημία και ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου

Θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το σύστημα υγείας της Βραζιλίας του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρο έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πανδημίας; Μάλλον όχι, είναι η απάντηση.

Ειδικά αν δει το βίντεο που δημοσιεύει ο ανταποκριτής του CNN στη χώρα, ίσως το συμπέρασμα να είναι πιο απόλυτο και να καταλήξει στο ότι η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου.

Μετά το 1:30 λεπτό του βίντεο που επισυνάπτουμε στο τέλος, 12 (!) ασθενοφόρα περιμένουν στο πάρκινγκ νοσοκομείου στο Σάο Πάολο.

Βραζιλία: Πλάνα ντροπής και απόλυτο χάος στα νοσοκομεία

Περιμένουν έχοντας μέσα ασθενή διότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν κρεβάτια.

Ετσι μέχρι να αδειάσει κάποιο κρεβάτι, τα ασθενοφόρα μετατρέπονται σε πρόχειρη νοσοκομειακές κλίνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εν συνεχεία, πλάνο από άλλο νοσοκομείο της Βραζιλίας δείχνει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό εφευρίσκει απίστευτους τρόπους έτσι ώστε να κρατά διασωληνωμένους όλους τους ασθενείς, μεγάο ποσοστό εκ των οποίων βρίσκεται εκτός ΜΕΘ.

Στα πλάνα φαίνεται χαρακτηριστικά ότι η παροχή οξυγόνου γίνεται με πρόχειρη σύνδεση από παράθυρο σε… παράθυρο και με εντελώς αυτοσχέδιο τρόπο σύνδεσης!

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη η Βραζιλία κατέγραψε πάνω από 100.000 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός όσων έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 303.462.

Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό…

Βραζιλία: Πλάνα ντροπής και απόλυτο χάος στα νοσοκομεία (vid)

Με πληροφορίες από News 24/7

(Visited 312 times, 1 visits today)