Print Friendly, PDF & Email

Νεκρός ναυτεργάτης και 9 κρούσματα κορωνοϊού στο M/V Heroic της Nereus Shipping

Το γεγονός καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση τρία ναυτεργατικά σωματεία

«Επιβεβαιώθηκε η χτεσινή καταγγελία μας για τα σοβαρά προβλήματα υγείας και με τον έναν νεκρό, για τους ναυτεργάτες του πλοίου M/V «Heroic» της ναυτιλιακής εταιρείας Nereus Shipping, το οποίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στους Καλούς Λιμένες Κρήτης.

Μετά από έλεγχο και λήψη δειγμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 9 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 19, βρέθηκαν θετικά στον Covid-19.

Νεκρός ναυτεργάτης και 9 κρούσματα κορωνοϊού στο M/V Heroic της Nereus Shipping
Νεκρός ναυτεργάτης και 9 κρούσματα κορωνοϊού στο M/V Heroic της Nereus Shipping

Θετικός βρέθηκε και ο Α’ Μηχανικός, που είχε μεταφερθεί από το πλοίο με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον ναυτεργάτη, που απεβίωσε στο πλοίο.

Με ευθύνη του υπουργείου ναυτιλίας και με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, το πλοίο να προσδέσει σε προβλήτα, να είναι σε καραντίνα με συνεχή έλεγχο από ιατρικό κλιμάκιο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και για την ασφαλή μετακίνηση, σε περίπτωση και άλλου ασθενούς.

Να μην γίνει καμία αντικατάσταση μέλους του πληρώματος, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ασφαλούς διαμονής των ναυτεργατών.

Οι διοικήσεις των Σωματείων

Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
Πανελλήνια Ενωση Κατώτερωβ Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού»

19 Απρίλη 2021

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 233 times, 1 visits today)