Print Friendly, PDF & Email

Πώς το νεαρό σοβιετικό κράτος αντιμετώπισε φαινόμενα αυταρχισμού στον χώρο της Τέχνης; (vid)

Πώς το νεαρό σοβιετικό κράτος αντιμετώπισε φαινόμενα αυταρχισμού στον χώρο της Τέχνης, από θιασάρχες, διευθυντές ορχήστρας κ.ο.κ;

Απλά με την κατάργησή τους!

Διαβάζοντας κανείς την πρόσφατη ειδησιογραφία σχετικά με τα φαινόμενα αυταρχισμού αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης που βγήκαν στην επιφάνεια τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και σε άλλους χώρους εργασίας αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατό να υπάρξει ή αν υπήρξε ένα διαφορετικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα, μια άλλη κοινωνία, η οποία θα μπορούσε να τα αποτρέψει.

Την απάντηση την βρίσκουμε στο παρακάτω μικρό απόσπασμα της σειράς – ντοκιμαντέρ του BBC: «Ο Αιώνας των Λαών 1990-1999».

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες σε ένα πνεύμα ισότητας και με τις ευλογίες του νεαρού Σοβιετικού κράτους αποφάσισαν να καταργήσουν διευθυντές ορχήστρας, θιασάρχες κ.ο.κ.

Το πείραμα πέτυχε !!!

Ακολουθεί ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ…

Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, από το οποίο βέβαια δεν λείπει το αντικομμουνιστικό περιεχόμενο και η χυδαία συκοφαντία, (μεταγλωτισμένο στα ελληνικά) μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ κι εδώ…(αν τα πνευματικά δικαιώματα δεν σας επιτρέπουν την απευθείας προβολή μέσω της ιστοσελίδας…)

Σειρά ντοκιμαντέρ από το BBC: «Ο Αιώνας των Λαών 1990-1999» (vid)

Στάθης – Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Πηγή: BBC «Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 1900-1999»

(Visited 490 times, 1 visits today)