Print Friendly, PDF & Email

Σιάτλ: Διακόσμησαν το άγαλμα του Λένιν μέλη του ΚΚ ΗΠΑ

Γιορτές με τον Βλαδίμηρο

Έχουμε ξαναμιλήσει από τις στήλες του περιοδικού για την ιστορία του αγάλματος του Λένιν στο Σιατλ, το οποίο ξανάρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τις μεγάλες διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, οι οποίες συχνά συνοδεύτηκαν από αποκαθηλώσεις κι άλλες ενέργειες αποδοκιμασίες σε αγάλματα αποικιοκρατών και άλλων μορφών συνδεδεμένων με το δουλεμπόριο και την καταπίεση άλλων λαών.

Από το μένος αυτό, καθόλου τυχαία, γλίτωσε το άγαλμα του μεγάλου επαναστάτη και ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, το οποίο μάλιστα έλαβε τη δική του εορταστική διακόσμηση, εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών.

Με πρωτοβουλία μελών του Κόμματος Κομμουνιστών ΗΠΑ, το άγαλμα του Λένιν καθαρίστηκε και απέκτησε τη δική του χριστουγεννιάτικη γιρλάντα.

Για να αποθανατίσει τη στιγμή ένας μέλος του κόμματος φωτογραφήθηκε με τη σημαία της οργάνωσης μπροστά στο διακοσμημένο γλυπτό.

Σιάτλ: Διακόσμησαν το άγαλμα του Λένιν μέλη του ΚΚ ΗΠΑ
Σιάτλ: Διακόσμησαν το άγαλμα του Λένιν μέλη του ΚΚ ΗΠΑ (Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ: Καθάρισαν το άγαλμα του Λένιν στο Σιάτλ και το στόλισαν για τα Χριστούγεννα. Οι σύντροφοι τράβηξαν φωτογραφία κρατώντας τη σημαία του κόμματος)

Μπορεί να μην αρέσει σε όλους αισθητικά το αποτέλεσμα, σίγουρα όμως δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα συνηθισμένα φωτάκια και στολίδια που κατακλύζουν τις πόλεις του δυτικού κόσμου αυτή την περίοδο. 

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 539 times, 1 visits today)