Print Friendly, PDF & Email

Υπάρχει φάρμακο κατά του Covid βεβαιώνουν οι καθηγητές Κούβελας και Φαρσαλινός (vid)

Ο καθηγητής-διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας και ο ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μιλώντας στον Νίκο Μπογιόπουλο δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμιά επιστημονική διχογνωμία για την θεραπευτική ικανότητα του φαρμάκου που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και εισηγούνται την άμεση προμήθειά του.

Οι δύο επιστήμονες τόνισαν ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη θεραπεία και όχι στο εμβόλιο, που αν και είναι αναγκαίο μέσο πρόληψης δεν θα δώσει λύση στην άμεση αποσυμφόρηση των νοσοκομείων…

Ήδη από τις 9 Νοέμβρη έχουν αδειοδοτηθεί στις ΗΠΑ δύο φάρμακα που αντιμετωπίζουν την νόσο και θεραπεύουν τους ασθενείς Covid που εμφανίζουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα!

Υπάρχει φάρμακο κατά του Covid βεβαιώνουν οι καθηγητές Κούβελας και Φαρσαλινός
Υπάρχει φάρμακο κατά του Covid βεβαιώνουν οι καθηγητές Κούβελας και Φαρσαλινός

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής – διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, μιλώντας στον Real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Για το ένα από τα δυο φάρμακα, ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμη ποσότητα 1 εκατομμυρίου σκευασμάτων και η Ελλάδα, όπως τόνισε, θα μπορούσε άμεσα να προμηθευτεί 3.000 σκευάσματα, ποσότητα επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αφού η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

Σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν υπάρχει διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα για την θεραπευτική ικανότητα του φαρμάκου, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι» ενώ στο ερώτημα αν ο ίδιος εισηγείται την προμήθεια από την χώρα μας του φαρμάκου, η απάντηση ήταν επίσης κατηγορηματικά «ναι», δηλώνοντας ταυτόχρονα όσον αφορά τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται ότι αγνοεί και ο ίδιος απορεί γιατί οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν επιλέξει την προώθηση του εμβολίου αντί της αξιοποίησης του φαρμάκου.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δ. Κούβελας διευκρίνισε ότι το φάρμακο συνιστά θεραπευτική αγωγή η οποία αφορά νοσούντες με ήπια και μέτρια συμπτώματα και τόνισε ότι δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις διασωληνωμένων ασθενών.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου ο Δ. Κούβελας παρουσιάζει τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί στην επιστημονική κοινότητα και τον διεθνή Τύπο:

Υπάρχει φάρμακο κατά του Covid βεβαιώνουν οι καθηγητές Κούβελας και Φαρσαλινός (vid)

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Η προμήθεια φαρμάκων θα έπρεπε να προηγείται των εμβολίων! Απαιτείται άμεση εισαγωγή τους στην Ελλάδα!

Σε ανάλογες δηλώσεις στον real και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο έκανε την επόμενη μέρα και ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αφού πρώτα επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του καθηγητή Δ. Κούβελα, επισήμανε ότι τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ κατά του Covid-19 αποτελούν πολύτιμο όπλο για την σωτηρία ασθενών, ενώ εξέφρασε απορία γιατί γίνεται η συζήτηση για την προμήθεια εμβολίων προηγείται εκείνης για τα φάρμακα που σε αυτή την φάση της πανδημίας θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητα.

Ταυτόχρονα δήλωσε πως εισηγείται την άμεση προμήθεια της χώρας με τα σχετικά σκευάσματα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του ερευνητή:

Υπάρχει φάρμακο κατά του Covid βεβαιώνουν οι καθηγητές Κούβελας και Φαρσαλινός (vid)

Ακολουθεί και απόσπασμα της τηλεοπτικής εκπομπής του Κρήτη TV στην οποία έγιναν αρχικά οι αποκαλύψεις…

Με πληροφορίες από τον Ημεροδρόμο

Ροβεσπιέρος

(Visited 2.607 times, 1 visits today)