Print Friendly, PDF & Email

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας (vid)

Νέα ανακοίνωση της Προσωρινής Διοίκησης του Ε.Κ.

Το ΠΑΜΕ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για το ΕΚ στην Πάτρα, αφού εμπόδισε το όργιο νοθείας της απερχόμενης διοίκησης βάζοντας τις βάσεις για ένα πραγματικό Συνέδριο της Εργατιάς, πετυχαίνοντας μάλιστα να οριστεί προσωρινή διοίκηση για να εκκαθαριστούν τα μητρώα,

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας-02
Η πρώην Πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Σταυρούλα Παγανοπούλου – Νικολάου όταν κατάλαβε πως οι μέρες της αυθαιρεσίας τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

την περασμένη βδομάδα έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους εργατοπατέρες και μεγαλοστελέχη της ΠΑΣΚΕ, να αλλάζουν κλειδαριές στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου!

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και μπροστά στον κίνδυνο νέας ξεφτίλας, οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες εξακόντισαν λάσπη, συκοφαντίες κι απειλές κατά των μελών του ΠΑΜΕ και της προσωρινής διοίκησης.

Απάντηση σε όλα αυτά, έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, και η προσωρινή διοίκηση του ΕΚ Πάτρας εκδίδοντας νέα ανακοίνωση, αλλά και στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα τοπικά μέσα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Η ανακοίνωση της Προσωρινής Διοίκησης του Ε.Κ.

«Η δικαστική απόφαση διορισμού προσωρινής Διοίκησης στο ΕΚΠ, έγινε με ένα και μοναδικό σκοπό:

Να οδηγήσει το ΕΚ Πάτρας μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τριών μηνών σε Συνέδριο αντιπροσώπων και εκλογή νέας Διοίκησης.

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της ΠάτραςΗ προσωρινή διοίκηση προκειμένου να αξιοποιήσει τον χρόνο που η δικαστική απόφαση ορίζει, έχει προσδιορίσει τις ημερομηνίες του Γενικού Συνεδρίου, οι οποίες έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι 23 – 24/06/2018.

Στο διάστημα αυτό θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες προκειμένου το μητρώο που θα παραλάβει η Εφορευτική Επιτροπή να είναι πλήρως ελεγμένο και τακτοποιημένο, έτσι ώστε να εξασφαλίζει την νόμιμη παρουσία των αντιπροσώπων που θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ενώ, λοιπόν έχουν δρομολογηθεί και ανακοινωθεί από την προσωρινή Διοίκηση οι ημερομηνίες του Συνεδρίου, προς τι η βιασύνη της μειοψηφίας, για ΓΣ και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στις 23 Μάη;

Τι θέλει να προλάβει και βιάζεται τόσο πολύ;

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας-02
Οι εργατοπατέρες κι αντιπρόσωποι μαϊμούδες περιμένουν στο πεζοδρόμιο έξω από το ΕΚ Πάτρας…Όταν η νοθεία έχει πια αποκαλυφτεί

Είναι ξεκάθαρος ο στόχος τους:

Θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο και να βάλλουν νόθους και ψεύτικους αντιπροσώπους στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Το ξέρουν ότι είναι έκθετοι και γι’ αυτό ανησυχούν.

Έχουν απύθμενο θράσος να καταγγέλλουν τη σημερινή πλειοψηφία για παραβίαση γραφείων, τη στιγμή που όχι μόνο δεν παρέδωσαν όπως όφειλαν, αλλά έβαλαν όσα εμπόδια μπορούσαν στη σημερινή πλειοψηφία του ΕΚΠ.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους!

Δεν σέβονται καμία συλλογική, δημοκρατική διαδικασία. Τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου των σωματείων, επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες για νοθεία και παρατυπίες που φτάνουν ακόμη και σε ποινικές ευθύνες.

Όσο για την υπάλληλο του ΕΚΠ να θυμίσουμε ότι πληρώνεται με λεφτά των εργαζομένων, οφείλει να σέβεται τους εργαζόμενους και να συνεργάζεται με την πλειοψηφία της Διοίκησης και όχι να την υπονομεύει και να στρατεύεται με το μηχανισμό της μειοψηφίας.

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας
Από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η  προσωρινή διοίκηση του ΕΚ Πάτρας – Στο κέντρο ο πρόεδρος Κώστας Σπανός και δεξιά ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Αγγελόπουλος

Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε προπηλακισμούς, βρισιές και απειλές, συκοφαντίες και χυδαιότητες. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουν μνήμη και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιους εξυπηρετούν αυτές οι επιθέσεις.

Η σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης, παρά τις διαφωνίες μας, έχουμε χρέος να οδηγήσουμε το ΕΚΠ σε Συνέδριο Αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί νόμιμα και χωρίς παρατυπίες από τα σωματεία τους.

Ενημερώνουμε ότι για όσα σωματεία υπάρχουν ελλιπή δικαιολογητικά, θα τους δοθεί ο χρόνος για να τα προσκομίσουν. Όλα τα παραπάνω σωματεία θα ενημερωθούν επίσημα από την προσωρινή Διοίκηση εντός των επόμενων ημερών.

Η αλήθεια για το Εργατικό Κέντρο της ΠάτραςΚαλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, να στηρίξουν την προσπάθεια της Προσωρινής Διοίκησης, για ένα Συνέδριο που τον πραγματικό λόγο θα έχουν οι εργαζόμενοι, που θα βάλλει στο επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα και ταυτόχρονα θα εκλέξει Διοίκηση που να πρωτοστατεί για τα συμφέροντά τους.»

Πηγή: Patrasevents.gr

Η Συνέντευξη Τύπου της προσωρινής διοίκησης στις 7/5/2018

Η προσωρινή διοίκηση του ΕΚ της Πάτρας μετά τα τελευταία γεγονότα και τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ έδωσε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την Δευτέρα 7 Μάη 2018.

Ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά όλο το κουβάρι της σαπίλας του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που «εκπροσωπούσε» για χρόνια τους εργαζόμενους του νομού Αχαίας.

Αναμένουμε με λαχτάρα την έναρξη του Συνεδρίου όπου θα αναδειχτούνε κι άλλα «κατορθώματα» των «εργατοπατέρων» και γνώμη μου είναι πως:

Τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν κι αυτή που πήραν οι ταξικές συνάμεις στην Πάτρα, χρειάζεται να παρθούν και σε άλλα Εργατικά Κέντρα, που έχουν εκφυλιστεί και καταντήσει μαγαζάκια των διαθέσεων της μεγαλοεργοδοσίας.

Ροβεσπιέρος

 

(Visited 333 times, 1 visits today)