Ασφαλίτες με πτυχίο – «Αριστερή» πρόταση αναβίωσης του σπουδαστικού της Ασφάλειας

Ο Δημήτρης Μάρδας (πρώην υπουργός του Σύριζα) προτείνει όχι μόνο την ανασύσταση σε πιο «εκλεπτυσμένη μορφή» του σπουδαστικού της ασφάλειας, αλλά και τη σύμπραξη με ιδιωτικά σεκιούριτι στις σχολές

Ήταν φανερό από την αρχή που τέθηκε στο τραπέζι το ζήτημα της σύστασης ειδικού αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περισσότερο πρόβλημα με τη μορφή της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια, παρά με την κεντρική ιδέα.

Πέραν αυτού, πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Μάρδας, που τυγχάνει μάλιστα και καθηγητής του ΑΠΘ, έρχονται να βάλουν τις δικές τους πινελιές στον τρόπο υλοποίησης του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Ασφαλίτες με πτυχίο – «Αριστερή» πρόταση αναβίωσης του σπουδαστικού της Ασφάλειας
Ασφαλίτες με πτυχίο – «Αριστερή» πρόταση αναβίωσης του σπουδαστικού της Ασφάλειας

Ο πρώην υπουργός της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» λοιπόν, δήλωσε πως:

«Σε κάθε πανεπιστήμιο παραβρίσκεται ένας αριθμός αστυνομικών εν ενεργεία, που ως φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα με σκοπό την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού διπλώματος. Κυκλοφορούν λοιπόν στους χώρους του για κάτι χρόνια σε ώρες εκτός της υπηρεσίας τους. Είναι εξοικειωμένοι με το πανεπιστημιακό περιβάλλον και ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι».

Αυτά τα λαμπερά μυαλά λοιπόν, προτείνει, από αριστερή σκοπιά φυσικά:

«Μετά τη λήψη του πτυχίου ή του μεταπτυχιακού τους διπλώματος, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα ολιγομελές σώμα και σε συνεργασία-συντονισμό με τους ιδιωτικούς φύλακες του πανεπιστημίου, να εποπτεύουν τους χώρους του και να παρεμβαίνουν».

Και συνεχίζει:

«Όλοι αυτοί θα αποτελούν ένα μικρό πυρήνα, με «έδρα» εκτός του πανεπιστημίου και θα κυκλοφορούν χωρίς στολή φυσικά. Έχουν τη γνώση αντιμετώπισης αξιόποινων πράξεων, διαθέτοντας επίσης προανακριτικές αρμοδιότητες όπως και για έρευνα-έλεγχο-σύλληψη».

Δηλαδή, ο Μάρδας προχωράει όχι ένα, αλλά δύο βήματα παραπέρα από την κυβερνητική πρόταση, αφού προτείνει όχι μόνο την ανασύσταση σε πιο «εκλεπτυσμένη μορφή» του αλήστου μνήμης σπουδαστικού της ασφάλειας, αλλά και τη σύμπραξη με ιδιωτικά σεκιούριτι στις σχολές.

Ασφαλίτες με πτυχίο – «Αριστερή» πρόταση αναβίωσης του σπουδαστικού της Ασφάλειας

Πραγματικά, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι αντιρρήσεις θα μπορούσε να φέρει σε ένα τέτοιο σχέδιο η Νίκη Κεραμέως και συνολικά η ΝΔ, πέραν ίσως από μια μικρή πικρία που δεν το σκέφτηκαν οι ίδιοι νωρίτερα.

Αλλά και για ποιο λόγο να το κάνουν εξάλλου, όταν υπάρχουν πρόθυμες «αριστερές» φωνές να αναλάβουν το συγκεκριμένο καθήκον και μάλιστα τόσο δημιουργικά;

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 225 times, 1 visits today)
Back2Top