Print Friendly, PDF & Email

Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής

Όταν στην Αθήνα η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει έναν νέο …«περίπατο» αυτή τη φορά με τη μορφή χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης, που –εν μέσω πανδημίας– θα κοστίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όταν οι άλλοι, αναίσθητα, απλά παρακολουθούν, άπραγοι, το θανατικό γύρω τους, ο κομμουνιστής Δήμαρχος, ο Κώστας Πελετίδης, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Πάτρας που έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας και ανακοινώνει:

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεχίζει να βρίσκεται στο πλάι των συνδημοτών μας που έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω και της πανδημίας Covid-19

Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας για την πρόληψη της διασποράς του covid-19 και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες θεσμικές ρυθμίσεις καθώς και τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ανακοινώνονται τα εξής:

Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής
Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής

Εντατικοποιείται η λειτουργία της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών (της οποίας η λειτουργία δεν ανεστάλη καθόλου), στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που αντιμετωπίζουν θέματα διαβίωσης λόγω των έκτακτων συνθηκών του lockdown. Τηλ. επικοινωνίας 2610 339638.

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας, κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΕΣ, οριοθετείται στα εξής πλαίσια παρέμβασης:

Α) Καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους κι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Προηγείται η υποβολή σχετικού αιτήματος των δικαιούχων.

Στην περίπτωση των παραπάνω υπάρχει εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης με δαπάνη των αιτούντων.

Β) Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους κι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Προηγείται η υποβολή σχετικού αιτήματος των δικαιούχων.

Στην περίπτωση των συγκεκριμένων παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη κατά τα προβλεπόμενα του ΕΟΠΠΥ και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων των ΟΤΑ (Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικά Φαρμακεία κλπ).

Γ) Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου για καταγραφή των αιτημάτων κι αναγκών των κατοίκων.

Δ) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για συναλλαγές τους με τα ΚΕΠ.

Όσοι λοιπόν ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μπορούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ms.kodip@gmail.com να αποστέλλουν αιτήματα κι ερωτήσεις.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2610 339638, ώρες επικοινωνίας: 8 πμ. ως 8 μμ., δηλώνοντας το αίτημά τους.

Παρακαλούνται οι συνδημότες να στηρίξουν έμπρακτα τις προσπάθειες των εργαζομένων στον ΚΟΔΗΠ αυτή την κρίσιμη περίοδο και να μην αποτείνονται στον ΚΟΔΗΠ αν δεν ανήκουν στις κατηγορίες που προαναφέρονται.

Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής

Επισημαίνονται επίσης τα παρακάτω:

1. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους 385 περίπου δικαιούχους του.

2. Ενισχύονται οι κατ’ οίκον επισκέψεις στα μέλη και των τριών (3) ΚΑΠΗ Δ΄ ηλικίας (80-90 ετών), που δεν έχουν καμία διέξοδο την περίοδο του lockdown κι εμφανίζουν καταθλιπτικά σημάδια.

3. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει πλατφόρμα (π.χ. Ζoomin) παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη των τριών ΚΑΠΗ, που είναι εξοικειωμένα με τεχνολογία.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) στις αρχές του 2020 σε ηλικιωμένους 65 ως 75 ετών, το 25% είναι χρήστες μέσων τεχνολογίας.

Το ποσοστό χρηστών λόγω πανδημίας έχει αυξητική τάση.

Θα ήταν μια σημαντικότατη διέξοδος στην καραντίνα για κάποιους από αυτούς να κάνουν από το σπίτι τους Γυμναστική με συνάδελφο Γυμνάστρια ή Συμβουλευτική κι Υποστηρικτική από Κοινωνικούς Λειτουργούς ή Χορωδία με τη Μουσικό μας κλπ.

Επιπρόσθετα στα πλαίσια των Δομών Φτώχειας του Δήμου Πατρέων ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους.

Η κατάθεση δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: koinonikopantopoleio.patras@gmail.com ή με την προσωπική παρουσία στην υπηρεσία. Τηλ. επικοινωνίας 2610 311561 – 2614 409976.

Το Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι:

Παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:

Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής

Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται,
Β. Ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους και
Γ. Ο μήνας επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.

Η διαδικασία υποβολής νέων αιτημάτων κατά την περίοδο του lockdown μπορεί να γίνεται είτε με την ηλεκτρονική υποβολή στο e-mail: d.patrewn.k.k@gmail.com είτε με φυσική παρουσία μετά από ραντεβού

Οι αιτήσεις για την υποβολή φακέλου ΚΕΠΑ για τα Επιδόματα Αναπηρίας (που γίνονται από τα Κέντρα Κοινότητας) συνεχίζουν με την φυσική παρουσία μετά από ραντεβού.

Κανονικά συνεχίζεται και υποβολή αιτήσεων για κάθε άλλο επίδομα ή βοήθεια μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα 2614 409970 / 77

Οι Δομές Αστέγων:

Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο συνεχίζουν την λειτουργία κανονικά προκειμένου να στηρίξουμε τον ευάλωτο πολίτη με τρόπο ώστε να προστατέψουμε την υγεία του καθένα και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2610 342995.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη για ψυχολογική υποστήριξη σε θέματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του όπως και αυτό της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (άγχος, φοβίες, εμμονές κλπ).

Γιατί δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι με τον πρωτοποριακό ξενώνα αστέγων του Δήμου Πατρέων;
Αυτά κάνει ένας Δήμαρχος όταν είναι κομμουνιστής

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού είτε μόνο τηλεφωνικά, στο 2614 409974.

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 518 times, 1 visits today)
Back2Top