Print Friendly, PDF & Email

Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑ! (vid)

Μέσα στην απόλυτη γελοιότητα και τη σουργελοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας το τελευταίο διάστημα έχουμε και διάφορους… καινούργιους χαρακτηρισμούς, αλλά και τον καθένα να περιγράφει – κυριολεκτικά – ό,τι του έρχεται στο κεφάλι.

Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑΑνάμεσα στα πολλά που παρακολουθούμε υπάρχει και το ανέκδοτο (μόνο ως ανέκδοτο – μειωμένου χιούμορ – μπορεί να εκληφθεί) των «νεοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ούτε οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους, αλλά τους βολεύει στην παρουσίαση ενός διπόλου με αυτούς στο ρόλο των «αριστερών», μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Όταν, δε, τους ονομάζουν και «νεοκομμουνιστές» τότε μια χαρά τους συμφέρει για να φαίνονται ως «ριζοσπαστικός» πόλος στον πολιτικό χάρτη.

Ποιος το πιστεύει ότι υπάρχουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑ – εκτός από ορισμένους  που θα αναφέρουμε παρακάτω – είναι άλλο ζήτημα.

Πάντως, για να σοβαρευτούμε λίγο με τους χαρακτηρισμούς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με την κομμουνιστική ιδεολογία (αλλά και με την …«νέο-κομμουνιστική» – αλήθεια τι σημαίνει αυτός ο… όρος;) όση σχέση έχει και με τα σκισμένα μνημόνια…

Εξυπηρετεί μια χαρά τα συμφέροντα τους συστήματος, με μνημόνιο, μνημονιακά μέτρα (στη… μεταμνημονιακή εποχή), ιδιωτικοποιήσεις, κέρδη για το κεφάλαιο, πίστη στην «ελεύθερη αγορά», ΗΠΑλληλική σχέση με τους Αμερικανούς και απόλυτη σύμπλευση με την «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑΑν ψάξει να βρεις έστω και κάτι το «νέοκομμουνιστικό» στον ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει κι εμάς για να το ξέρουμε.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι – από την κυρία Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ (του ΠΑΣΟΚ για να συννενοούμαστε) μέχρι τον πρώην συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο, κι εκείνον που συχνάζει χαρούμενος στις πίτες που κόβει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης – βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ «νεοκομμουνιστές».

• Η κυρία Φώφη Γεννηματά μίλησε πρόσφατα για τον Τσίπρα τον «νεοκομμουνιστή».

• Ο Πάνος Καμμένος, σε μια φαιδρή διήγηση περιέγραψε τον εαυτό του σαν τον Τρότσκι και ορισμένους ΣΥΡΙΖαίους σαν τον Λένιν και τον Στάλιν, που οι συνεδριάσεις τους μοιάζουν με την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Αν αντέχετε δείτε το βίντεο μετά το 3.50”.

• Ο άλλος έγραψε   – ιδιαιτέρως αποφασισμένος – πως πρέπει

«να μπει τέλος στην νεοκομμουνιστική λαίλαπα» (εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ!!!)

κι έβαλε και μια φωτογραφία του να χαιρετά το Νεοδημοκρατικό πλήθος στην κοπή της πίτας του αντιπροέδρου Γεωργιάδη.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με το φαινόμενο που περιγράψαμε, δηλαδή την ανακάλυψη «νεοκομμουνιστών» στον ΣΥΡΙΖΑ:

• ή δεν έχουν στοιχειώδη πολιτική αντίληψη

• ή ζουν σε ένα παράλληλο (ακροδεξιό) σύμπαν της μετεμφυλιακής Ελλάδας, όταν το κράτος (τους) με τη λέξη κομμουνιστής εννοούσε ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί ανθρώπινος νους, και νομίζουν πως βρίζουν τους ΣΥΡΙΖαίους!

Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑΒέβαια, για τον καθένα υπάρχουν και κάποια… ελαφρυντικά:

• Η κυρία Γεννηματά κρατάει ακόμα τη λέξη «σοσιαλιστικό» στο ΠΑΣΟΚ,

• ο κύριος Καμμένος είναι σε τέτοια κατάσταση – μετά το πολιτικό διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ – που ό,τι και να πει εντάσσεται στην κατηγορία της (ακροδεξιάς) «γκαζόζας»

• κι ο άλλος είναι θαυμαστής του Τσολάκογλου…

Γεράσιμος Χολέβας

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 397 times, 1 visits today)