«Μπλακ άουτ» με τα τεστ κορωνοϊού!

Μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχων για κορωνοϊό από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας!

Τα σοβαρά κενά και τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τη διενέργεια μαζικών τεστ κορωνοϊού, αναδεικνύει το «μπλακ άουτ» που προέκυψε σήμερα με τη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), η διοίκηση του οποίου μάλιστα κάνει λόγο για «αλόγιστη χρήση».

Με δήλωσή του, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικά τεστ χωρίς σοβαρά προβλήματα και αποδίδει την έλλειψη σχεδιασμού στην …επιστροφή των εκδρομέων!

«Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτέμβρη»,

σημείωσε ο υφυπουργός.

«Μπλακ άουτ» με τα τεστ κορωνοϊού
«Μπλακ άουτ» με τα τεστ κορωνοϊού!

Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα:

Γιατί δεν προνόησε η κυβέρνηση για τη διενέργεια και τον έλεγχο μαζικών τεστ, δεδομένου ότι η ίδια καλεί όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να κάνουν το τεστ;

 Που θα γίνεται πλέον ο έλεγχος των τεστ, σε ιδιωτικά κέντρα; Και αν ναι, με ποιο κόστος;

 Τι θα γίνει με όσους ασθενείς έχουν προγραμματισμένα χειρουργεία και αναμένουν τα τεστ;

«Μπλακ άουτ» με τα τεστ κορωνοϊού! – Ανακοίνωση – Καταγγελία μελών του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ): Ντροπή το Κέντρο Αιμοδοσίας να μην δέχεται τεστ λόγω «αλόγιστης χρήσης»

Σε δήλωσή τους για την εντολή της Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορωνοϊού, γιατί ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων,

οι Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και Ηλίας Σιώρας, γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, σημειώνουν:

«Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εξέδωσε εντολή προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (1/9) να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορονοϊού, γιατί το κέντρο:

«Δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών, διότι λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».

Αλόγιστη χρήση χαρακτηρίζεται η ανάγκη για μαζικά test.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ!

Την ίδια στιγμή, στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test! Τα δείγματα παραμένουν στα Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικά, στα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς εκκρεμεί η απάντηση στον «Ευαγγελισμό» 160 δειγμάτων, στο δε «Σωτηρία» 100 δειγμάτων.

Είναι δείγματα που λήφθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο.

Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία.

Τα όρια ανθρώπινης αντοχής έχουν εξαντληθεί! Τα εργαστήρια των νοσοκομείων στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού!

Που θα γίνονται τα test;

Σε καλοπληρωμένες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων;
Δεν θα γίνονται καθόλου;

«Μπλακ άουτ» με τα τεστ κορωνοϊού

Τώρα είναι πλέον ώρα για την επίταξη των ιδιωτικών κέντρων!

Τα λόγια και οι υποσχέσεις να τελειώνουν. Η ωμή ομολογία για το λαό είναι έγκλημα.

  • Τώρα ανάπτυξη ΠΦΥ.
  • Τώρα ενίσχυση του ΕΚΕΑ
  • Τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων.
  • Δωρεάν test για όλους τους υγειονομικούς και τον πληθυσμό.

Πότε περιμένουν να το κάνουν; Όταν φουντώσει κι άλλο η πανδημία; Έχουν κάνει πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες;».

Πηγή: 902.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 215 times, 1 visits today)
Back2Top