Print Friendly, PDF & Email

Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για… κλάματα!

Μια επίθεση που την έκαναν φασίστες, οι οποίοι – ως φασίστες – είναι και θρασύδειλοι

Οι τρεις συλληφθέντες  που κατηγορούνται για την τραμπούκικη και φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στις 19 Μαΐου, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο,

κατά τη διάρκεια των απολογιών τους – τι θαύμα! – ήταν μετανιωμένοι, δήλωσαν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος ενώ ένας από τους τρεις υποστήριξε ότι δεν ήξερε ποιον χτυπούσε!

Μερικές σκέψεις σχετικά με την επίθεση στον Μπουτάρη

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο. Ο άλλος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάχου», κάτι που σημείωσε και η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για... κλάματαΟι απολογίες τους είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες για συμπεράσματα για την ίδια την επίθεση, αλλά και για εκείνους τους επίσημους φασίστες και τα φασισταριά – που την επικρότησαν.

Μια επίθεση που την έκαναν φασίστες, οι οποίοι – ως φασίστες – είναι και θρασύδειλοι.

Ο πρώτος 20χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έκανε λάθος και αναφέρθηκε στην απρεπή συμπεριφορά του, δικαιολογώντας τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο:

«Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Είδα κόσμο να αποδοκιμάζει ένα πρόσωπο και πλησίασα να δω ποιο ήταν αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής μου ηλικίας.»

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είναι γνωστής πολεμικών τεχνών και ζήτησε συγγνώμη από το δήμαρχο προσωπικά.

Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για… κλάματα!

Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για... κλάματα
Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για… κλάματα

Ο δεύτερος 20χρονος κατηγορούμενος επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι παρασύρθηκε από το πλήθος.

Ομολόγησε ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.

Ο 36χρονος, ομογενής από τη Γεωργία, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το πρόσωπο εναντίον του οποίου έκανε την επίθεση και κατέθεσε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών:

«Δεν γνώριζα ποιος ήταν. Έκανα μεγάλο λάθος και ζήτω συγγνώμη. Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει (ο δήμαρχος) τους γκέι να κάνουν παρέλαση.»

Προηγουμένως, καταθέτοντας ως μάρτυρας κατηγορίας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, περιέγραψε:

«Ξαφνικά, εκεί που καθόμαστε, γίνεται ένα ντου, σαν να δόθηκε σύνθημα από κάπου, κι άρχισαν να μας κυκλώνουν. Σε κλάσματα δευτερολέπτων κατευθυνθήκαμε προς το Βασιλικό Θέατρο για να φύγουμε. Όταν έπεσε κάτω ο δήμαρχος και συνέχισαν να τον χτυπούν, εκεί φοβήθηκα».

Από το βήμα του μάρτυρα κατέθεσε επίσης ο φρουρός του δημάρχου, ο οποίος είπε ότι ήταν:

«Σαν να δόθηκε ένα έναυσμα να μας περικυκλώσουν κι άρχισαν να του ρίχνουν κλωτσιές στα πόδια.»

Χρυσή αυγή για Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  κατέθεσε σχετικά με την επίθεση:

«Πήγα στη συγκέντρωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως όφειλα ως δήμαρχος. Προχώρησα στα λάβαρα, ο κόσμος ήταν ήσυχος. Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακουγόταν συνθήματα σε βάρος μου. Ανησύχησα…

Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν. Αισθάνθηκα να με πλαισιώνουν άνθρωποι και γυναίκες να φωνάζουν «ηρεμήστε». Με πλησιάζει ένας και μου λέει: «Τι γυρεύεις εσύ εδώ ρε; Ποιος σε κάλεσε;».

Ένιωθα να σφίγγει ο κλοιός, το βρίσιμο πήγαινε σύννεφο […] Μετά από αυτό με πήραν οι συνοδοί μου να φύγω από τον χώρο. Έφαγα μερικές κλωτσιές, ανέβηκα στο πεζούλι, άρχισαν να πέφτουν και μπουκάλια […] Δέχθηκα κλωτσιά στο στομάχι.

Πόνεσα, ήταν δυνατή, πέτυχε και τον συνοδό μου. Μου είπε ένας φίλος μου, ότι εάν με έπιανε κανονικά θα μου έκανε την κοιλιά κομμάτια […] Βγήκα από τον κόσμο. Περπατούσα και προσπαθούσα να προστατευτώ. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα».

Γ. Μπουτάρης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής»

Για τον 36χρονο ομογενή είπε ότι έβγαλε την μπλούζα του με πρόθεση να τον χτυπήσει, ενώ για τον τρίτο συλληφθέντα, 20 ετών, ανέφερε πως «ήταν παντού» και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι ότι ήταν οι σπρωξιές του που με έπληξαν. […] Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής και κάθε τόσο έδινε το σύνθημα. Μετά χτύπησε παλαμάκια και μαζεύτηκαν γύρω – γύρω. Τρόμαξα είχα κάνει πρόσφατα στεντ, φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο από κλωτσιές»,

είπε ο Γ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε:

«Με χτύπησαν παντού – στα πόδια, στην πλάτη, στον αυχένα, με μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα.»

Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για... κλάματα

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης, είδε έναν εκ των συλληφθέντων να «του ράβουν οι γιατροί το χέρι» και:

«Όταν συνειδητοποίησε ο 20χρονος την παρουσία μου στο νοσοκομείο, ούτε συγγνώμη ζήτησε, ούτε τίποτα και έφυγε άρον άρον.»

Να σημειώσουμε ότι συνελήφθη κι ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου τηλεφώνησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να μιλήσει με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για το περιστατικό της επίθεσης όμως δεν κατέστη δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου με τίτλο:
«Και φασίστες και θρασύδειλοι» που δημοσιεύτηκε στον Ημεροδόμο

Υ/Γ.: Ψάξαμε να βρούμε εικόνες ή βίντεο από τις απολογίες των τραμπούκων αλλά δυστυχώς δεν επιτράπηκαν κάμερες, όμως η εικόνα των απολογουμένων φασιστών δεν πρέπει να απέχει και και πολύ από αυτό…

Μπούκουρας
Θρασύδειλοι φασίστες για γέλια και για… κλάματα

Ροβεσπιέρος

(Visited 391 times, 1 visits today)