ΔΕΘ: Η κυβέρνηση απέκλεισε ξανά τον «Ριζοσπάστη» από τη συνέντευξη
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν έδωσε ερώτηση στον «Ριζοσπάστη» κατά τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η συντάκτης του «Ριζοσπάστη» κατήγγειλε πριν τη συνέντευξη ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης να αποκλείει συστηματικά την εφημερίδα κι ότι δεν θα γίνει ανεκτό για τρίτη χρονιά.
Ενώ λοιπόν δόθηκαν ερωτήσεις σε δεκάδες φιλικά και λιγότερο φιλικά στην κυβέρνηση Μέσα, πολλές φορές ακόμα και του ίδιου ομίλου, ο «Ριζοσπάστης» δεν χώρεσε στη λίστα των ΜΜΕ που απηύθυναν τελικά ερώτηση στον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι είναι από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες και συχνά πρώτη σε κυκλοφορία στη Σαββατοκυριακάτικη έκδοση.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ακουστεί κουβέντα για τη χθεσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εγκληματική πολιτική για το 13ωρο, το καλάθι της ΔΕΘ που ήταν γεμάτο νέα αντεργατικά μέτρα, τις διευκολύνσεις και φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου που πληρώνει ο λαός με την φοροληστεία, η οποία κλιμακώνεται και δεν αντιστρέφεται με τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες.
Όπως είναι προφανές ότι δεν ήθελε να ακουστεί απάντηση στις αθλιότητες που ξεστόμισε για τη Δημοτική αρχή Πάτρας και τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη που μαζί με το λαό της περιοχής έσωσαν κυριολεκτικά την πόλη από τις φωτιές απέναντι στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους.
Η επαναλαμβανόμενη αθλιότητα της κυβέρνησης να αποκλείει τον «Ριζοσπάστη» – όπως και άλλα Μέσα που συστηματικά αγνοούνται στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ – δεν θα μείνει αναπάντητη.
Όσο κι αν προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σκεπάσει τη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κλείνοντας άρον άρον το μικρόφωνο της στο τέλος της συνέντευξης Τύπου.
Πηγή: 902.gr