Καταγγελίες για βασανιστήρια μελών του στολίσκου από τα ισραηλινά κτήνη

Την βαρβαρότητα και την αποκτήνωση του κράτους – κατακτητή του Ισραήλ, την οποία βιώνει καθημερινά ο παλαιστινιακός λαός, επιβεβαιώνει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τα μέλη του στολίσκου αλληλεγγύης μετά το πειρατικό ρεσάλτο στα πλοία τους.

Κατά την άφιξη τους στην Κωνσταντινούπολη, μετά την απέλαση τους, τα 428 άτομα της αποστολής του στολίσκου που απήχθησαν και κρατούνταν σε απάνθρωπες συνθήκες από τους ισραηλινούς έκαναν σοβαρές καταγγελίες για τα βασανιστήρια που υπέστησαν. Κάποιοι μάλιστα φέρουν εμφανή τραύματα.

Τα βασανιστήρια περιελάμβαναν ξυλοδαρμούς, χρήση πλαστικών σφαιρών και taser, ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν ήταν μία, ούτε δύο, ούτε τρεις», οι περιπτώσεις βιασμού όπως καταγγέλθηκε, κυρίως στο δρόμο προς το λιμάνι του Άσντοντ, όπου ξυλοκοπήθηκαν ξανά. Τα βασανιστήρια και ο ξυλοδαρμός προκάλεσαν σπασμένα πλευρά, χέρια και άλλα οστά.

Την Τετάρτη, ο θρασύδειλος υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, Μπεν Γκβιρ, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ο ίδιος μαζί με στρατιώτες χλεύαζαν μέλη του στολίσκου, τους απειλούσαν ότι θα έπρεπε να φυλακιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και απεικόνιζαν τις χυδαίες συνθήκες κράτησής τους.

Ο σφαγέας Νετανιάχου αργότερα δήλωσε πως παρόλο που το Ισραήλ «έχει κάθε δικαίωμα να σταματήσει προκλητικούς στολίσκους τρομοκρατών υποστηρικτών της Χαμάς», ο τρόπος του υπουργού του «δεν ήταν σύμφωνος με τις αξίες και τους κανόνες τους Ισραήλ».

Όμως ακριβώς αυτές είναι οι «αξίες» ενός κράτους δολοφόνου και κατακτητή που προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να εξανδραποδίσει τον γίγαντα λαό της Παλαιστίνης με σφαγές, θηριωδίες και άλλα αίσχη όπως αυτά που κάνει στις ισραηλινές φυλακές απέναντι στους παλαιστίνιους κρατούμενους.

Καταγγελίες για βασανιστήρια μελών του στολίσκου από τα ισραηλινά κτήνη
Από την άφιξη των μελών του στολίσκου στην Κωνσταντινούπολη

Τα αίσχη αυτά είναι τόσο απροκάλυπτα που ανάγκασαν μέχρι και αμερικανικά μέσα να ασχοληθούν μαζί τους όπως οι New York Times που δημοσίευσαν έρευνα που περιγράφει ένα «σχήμα γενικευμένων ισραηλινών σεξουαλικών βιαιοτήτων κατά των ανδρών, των γυναικών, ακόμη και των παιδιών» στα ισραηλινά κολαστήρια.

Εξίσου «κροκοδείλια» είναι τα «δάκρυα» των αστικών κυβερνήσεων σε μια σειρά χώρες για τα ισραηλινά αίσχη στα μέλη του στολίσκου, αφού πρόκειται για τις ίδιες κυβερνήσεις που εξοπλίζουν συνεχώς το Ισραήλ και κάνουν πλάτη στην κατοχή της γης των Παλαιστινίων.

Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το