Print Friendly, PDF & Email

«Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις γκαζοτενεκέδες, ο Πελετίδης έφτιαξε ολόκληρο παραλιακό μέτωπο» (vid)

Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Πρωτούλη και της Αφροδίτης Αυγερινού, εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τον «Μεγάλο Περίπατο»

«Έχετε συνεννοηθεί όλοι, με fast track διαδικασίες, να τρέξουν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί για το ιστορικό κέντρο και αυτό που φαίνεται είναι ότι η περίοδος της καραντίνας αποδείχθηκε η καλύτερη ευκαιρία»

επισήμανε, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Αφροδίτη Αυγερινού.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη τη χώρα

Στη συζήτηση για τον «Μεγάλο Περίπατο» και το Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, είπε πως:

«Δεν μας έχετε πείσει πως σας έπιασε ο πόνος για την ποιότητα της ζωής των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων της Αθήνας. Αν σας ένοιαζαν θα φέρνατε σχέδια για δημιουργία νέων πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών.

Αντί να φτιάξετε τα προαύλια των σχολείων, ρίχνετε ζεστό χρήμα για να μετατρέψετε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε προαύλιο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων πάνω από τις 150 κλίνες και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου και διασκέδασης».

Διαφωνούμε με το κριτήριο και το κίνητρο, ανέφερε, που είναι αυτό που προβλέπει το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Αθήνας, δηλαδή κέντρο τουρισμού πολυτελείας και συνοδών χρήσεων.

«Μας νοιάζει να φανεί και να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το κύριο, αυτό που θέλετε να κρύψετε. Το κίνητρο που σας έκανε να δουλέψετε με αυτούς τους ρυθμούς»

σημείωσε και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του κέντρου της Αθήνας.

Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε, τον ελληνικό λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

Παρέμβαση του Γιάννη Πρωτούλη: «Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις γκαζοτενεκέδες, ο Πελετίδης έφτιαξε ολόκληρο παραλιακό μέτωπο»

«Ήρθε εν κρυπτώ ένας πολυδάπανος σχεδιασμός για το κέντρο της Αθήνας που έρχεται για να προωθήσει, για να καλλιεργήσει την ανάπτυξη συγκεκριμένων συμφερόντων»,

επισήμανε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο -μέσω τηλεδιάσκεψης- ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια στις αστικές αναπλάσεις, με το 40% της χρηματοδότησης -περισσότερο από 360 εκατομμύρια ευρώ- από την προηγούμενη διοίκηση πήγε στις περίφημες «αστικές αναπλάσεις», τονίζοντας πως μία τέτοια ανάπλαση είναι και αυτή που ήρθε τώρα και ειδικά με αυτόν τον τρόπο.

«Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις γκαζοτενεκέδες, ο Πελετίδης έφτιαξε ολόκληρο παραλιακό μέτωπο»
«Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις γκαζοτενεκέδες, ο Πελετίδης έφτιαξε ολόκληρο παραλιακό μέτωπο»

Ωστόσο στάθηκε στο «πάρτι χιλιάδων ευρώ» που έχει γίνει και «που κάποιος πρέπει να δώσει ένα λόγο».

Υπάρχει το κεντρικό ζήτημα και ο προσανατολισμός, αλλά εδώ υπάρχει και ένα «μεγάλο φαγοπότι», ενώ υπογράμμισε:

«Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις «γκαζοτενεκέδες», ο Πελετίδης στην Πάτρα έφτιαξε ένα ολόκληρο παραλιακό μέτωπο και σήμερα έβαλε δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσει ο κόσμος ένα μπάνιο».

«Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις γκαζοτενεκέδες, ο Πελετίδης έφτιαξε ολόκληρο παραλιακό μέτωπο» (vid)

Ο Γ. Πρωτούλης απάντησε και στην αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων στις καταγγελίες για το φαγοπότι και το υψηλό κόστος των έργων του «Μεγάλου Περίπατου» επισημαίνοντας ότι τα ποσά είναι προκλητικά κι έχουν υψηλό κόστος για τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ενώ υπογράμμισε και τον πολιτικό αντιλαϊκό προσανατολισμό του έργου.

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.278 times, 1 visits today)