Print Friendly, PDF & Email

Ο οπορτουνιστής σε δέκα μικρά καρέ!

Τι σημαίνει λοιπόν «οπορτουνιστής» με πολιτικούς όρους;

Σίγουρα δεν περιλαμβάνει μόνο τον τυχοδιώκτη ή τον καιροσκόπο.

Ο οπορτουνιστής σε δέκα μικρά καρέ

Οπορτουνιστής χαρακτηρίζεται κυρίως αυτός που σπαταλά χρόνο και δυνάμεις για να μην πετύχει το στόχο που έχει διακηρύξει με τα λόγια.

«Ο οπορτουνιστής απ’ την ίδια του τη φύση, αποφεύγει πάντα να θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα και σταράτα αναζητά τη συνισταμένη, σαν το φίδι στριφογυρνά ανάμεσα σε δυο απόψεις που αλληλοαποκλείονται προσπαθώντας να είναι σύμφωνος και με τις δυο, τις διαφωνίες του τις συνοψίζει σε μικροτροποποιήσεις, αμφιβολίες, αθώους κι ευσεβείς πόθους κλπ…»,

έγραφε ο Λένιν στο «Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω» (Σύγχρονη Εποχή, σελ. 255 – 256).

Η αθλιότητα των οπορτουνιστών καρέ-καρέ!

1. Από τη μια, μιλάνε για «στάδια» και για «ειρηνικά μεταβατικά προγράμματα» κι από την άλλη κατηγορούν το ΚΚΕ ότι «κωλυσιεργεί και δεν θέλει επανάσταση» !

2. Κατηγορούν το ΚΚΕ για «διάσπαση», αυτοί που έχουν γίνει χίλια κομμάτια !

3. Από τη μια διαδίδουν ότι το ΚΚΕ είναι «γρανάζι του συστήματος» αλλά από την άλλη «προσβλέπουν και ζητούν συνεργασία» μαζί του!

4. Ειρωνεύονται το ΚΚΕ πως τάχα, «περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες» και συγχρόνως -καθισμένοι αναπαυτικά σε μια γωνιά- παρακολουθούν το ΚΚΕ που κάνει τα πάντα για να πειστεί ο λαός να βγει μπροστά!

5. Μιλούν για «αγώνες κι απεργίες διαρκείας μέχρι να πέσει η εκάστοτε κυβέρνηση» αλλά ταυτόχρονα σαμποτάρουν κι υπονομεύουν κάθε 24ωρη ή 48ωρη που θα καθορίσει τη διάθεση των εργατών για τη συνέχιση της απεργίας!

Αυτό το τεράστιο όπλο πάλης και διεκδίκησης για τους εργάτες, για τους οπορτουνιστές αποτελεί αυτοσκοπό κι ευκαιρία προσωπικής προβολής.

Αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ - Μέρος 2ο
Ο οπορτουνιστής σε δέκα μικρά καρέ!

6. Σε Πελετίδη, Μπογιοπουλο και Παφίλη, βγάζουν πάντα το καπέλο γιατί «αυτά που λένε είναι σωστά κι αγγίζουν το λαό» ενώ συγχρόνως, πυροβολούν εναντίον του Κουτσούμπα, της Παπαρήγα και του ΚΚΕ συνολικά, επειδή «αυτά που λέει δεν είναι ρεαλιστικά»!

7. Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι είναι «σέχτα»! Ποιοι; Οι διασπαστές των διασπαστών κι η διάσπαση επί των διασπάσεων.

Αυτοί που λειτουργούν ως «γκρούπες» τροτσκιστών, αναρχοχαρούμενων και πάσης φύσεως λούμπεν στοιχείων!

8. Το μοναδικό πολιτικό κόμμα που θέτει ζήτημα Σοσιαλισμού σήμερα κατηγορείται πως μεταθέτει την ανατροπή στην «Δευτέρα Παρουσία»!

9. Ψάχνουν απελπισμένα μήπως βρουν μια διαφήμιση στον «Ριζοσπάστη» για να πουν ότι το ΚΚΕ «τα παίρνει», εκείνοι που καλούν σε κινηματικές δράσεις που διοργανώνουν ΜΚΟ κι άλλες οργανώσεις που τα «πιάνουν χοντρά» από επιχειρηματικούς ομίλους και τον Σόρος!

10. Μιλάνε με σεβασμό για τα «ιστορικά στελέχη της αριστεράς» για να ξεπλύνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους αλλά ταυτόχρονα αποκρύπτουν τη «λεπτομέρεια» πως όλοι τους ήτανε στελέχη του ΚΚΕ που βρέθηκαν απέναντι ακόμα κι από το εκτελεστικό απόσπασμα!

Παινεύουνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους ζωντανούς!

Το κείμενο βασίστηκε σε σκέψεις της Ειρήνης Σκοπ.

(Visited 6.234 times, 1 visits today)