Print Friendly, PDF & Email

Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία» (vid)

«Δεν υπάρχει ιός, ο Ιερώνυμος είναι άπιστος»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό, (η μοναδική εντός του ναού):

«Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου».

Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του ιερομόναχου.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημειώνει:

«Σε αυτόν λοιπόν τον «ιερέα» που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας.

Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν… μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία»
Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία»

«Δεν υπάρχει ιός, ο Ιερώνυμος είναι άπιστος»

Μούδιασμα στην καλύτερη περίπτωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του ιερομόναχου Ιγνάτιου για τον ιό και την θρησκεία, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Σε μία αμφιλεγόμενη απόφαση, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, αποφάσισε να δώσει βήμα στον ιερομόναχο που έγινε γνωστός επειδή απέβαλλε πιστή από την εκκλησία επειδή φορούσε μάσκα, λέγοντάς ότι δεν θέλει καρναβάλια στην εκκλησία.

Ο ιερομόναχος άδραξε την ευκαιρία και έδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο το πρόσωπο της Ελλάδας που ορισμένοι κάνουν πως δεν βλέπουν.

Αυτό του σκοταδισμού, της θρησκοληψίας, της αμάθειας και του συντηρητισμού.

Ο Ιγνάτιος υπό τα χειροκροτήματα των πιστών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του (αλλά εκτός πλάνου), αρνήθηκε την ύπαρξη του ιού, εξέφρασε την άποψη ότι είναι δημιούργημα ώστε να επιβληθεί παγκόσμια δικτατορία και πως ο Ιερώνυμος δεν πιστεύει στον Χριστό γιατί πιστεύει στον κορωνοϊό.

Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία» (vid)

Επίσης ανέφερε ότι δεν μεταδίδονταν ασθένειες εντός των ναών «γιατί οι άγιοι γιατρεύουν» και πρόσθεσε πως όσοι φορούν μάσκα παίζουν το παιχνίδι του διαβόλου γιατί οι καρναβαλιστές φορούν μάσκες.

«Υπάρχουν πολλοί ιοί. Ο κορωνοϊός δεν είναι Πανδημία και όσοι είπαν ότι δικοί τους άνθρωποι πέθαναν, πληρώθηκαν για να το κάνουν. Στην εκκλησία είναι προσβολή να φορούν οι πιστοί μάσκα. Προσβάλλουν τον κόσμο. Η εκκλησία είναι ιερός χώρος. Είναι το κατοικητήριο του Θεού και των Αγίων και οι Άγιοι θεραπεύουν».

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ ήρθαν ξεκάθαρα σε δύσκολη θέση από τα λεγόμενα του Ιγνάτιου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση τους λίγα λεπτά μετά τη σύνδεση, όταν αναγκάστηκαν να δικαιολογηθούν στους τηλεθεατές, οι οποίοι έστελναν οργισμένοι μηνύματα, ότι δεν καταδικάζουν αντίστοιχα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ, πανηγύρια, εκδηλώσεις κλπ.

Σχόλιο του Ημεροδρόμου: Ακολουθεί φωτογραφία από καρναβαλιστές, σύμφωνα με τον πατέρα Ιγνάτιο, στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα στην φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Παπάς πέταξε έξω πιστή με μάσκα: «Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία»

Με πληροφορίες από Το Ποντίκι

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 1.466 times, 1 visits today)