Print Friendly, PDF & Email

Σε απολογία ο καθηγητής Γώγος επειδή ενημέρωσε τον Πελετίδη για την πανδημία

Η γελοιότητα της τυπολατρίας του γραφειοκρατικού συστήματος, σε όλο της το μεγαλείο!

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (προφανώς με άνωθεν εντολή) κάλεσε σε απολογία τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο πλαίσιο συνεργασίας που είχαν για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης που προέκυψε στη ΔΕΥΑΠ με κρούσματα κορωνοιού.

Αυτό ήταν το «ατόπημα» του καθηγητή, ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου και πήγε να συνεργαστούν για σοβαρό θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας.

Σε απολογία ο καθηγητής Γώγος επειδή ενημέρωσε τον Πελετίδη για την πανδημία
Σε απολογία ο καθηγητής Γώγος επειδή ενημέρωσε τον Πελετίδη για την πανδημία

Τόσο μίσος έχει το πολιτικό κατεστημένο απέναντι στον κομμουνιστή δήμαρχο που δεν επιτρέπει ακόμα και σ΄ένα πανεπιστημιακό καθηγητή, να δίνει οδηγίες για να ξεπεραστεί με απόλυτα επιστημονικό τρόπο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η τρίτη πόλη της χώρας!

Αυτό τους πείραξε ότι ο Γώγος συναντήθηκε με τον Πελετίδη…

Με τόσους άλλους που έχει συναντηθεί, τόσες άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του καθηγητή για το θέμα της πανδημίας, δεν ενόχλησαν κανέναν.

Τώρα, με αφορμή αυτή τη συνάντηση, δόθηκε προφανώς άνωθεν εντολή προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου να κινήσει διαδικασία ΕΔΕ εναντίον του Γώγου, ο οποίος είναι και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση.

Για την ενέργεια αυτή έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις στους κόλπους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και, ήδη, συνάδελφοι του καθηγητή μιλούν για ανεπίτρεπτη κίνηση.

Βέβαια, εδώ και καιρό κομματικά στελέχη της ΝΔ ζητούν την αποπομπή της διοικήτριας, επειδή είναι διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Με αφορμή και αυτό το περιστατικό βγήκαν τώρα συντονισμένα και δηλώνουν αγανακτισμένοι.

Πάντως, θεωρείται σίγουρο πως η διοικήτρια αποκλείεται να ενήργησε αυτοβούλως. Είτε άμεσα είτε αργότερα θα αποδειχτεί πως σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολύ παρασκήνιο.

Θυμίζουμε ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο που η πόλη βρισκόταν σε δίλημμα εάν πρέπει να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τότε ο δήμαρχος πήρε τη δύσκολη απόφαση να εισηγηθεί τη ματαίωση του Καρναβαλιού εξαιτίας της πανδημίας, ο καθηγητής Γώγος παρουσιάστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εξήγησε στους συμβούλους για ποιο λόγο έπρεπε να αποφασίσουν την ακύρωση των εκδηλώσεων, κάτι που επετεύχθη.

Μόνο που τότε δεν εκφράστηκε η παραμικρή δυσαρέσκεια για την παρουσία του καθηγητή στο ανώτερο πολιτικό όργανο της πόλης, ούτε κανείς υπαινίχθηκε πως η ενημέρωση που έκανε ήταν καθ΄υπέρβαση δικαιοδοσιών.

Σε κάθε περίπτωση, για την ΕΔΕ που διατάχθηκε εναντίον του Γώγου, οφείλει η πολιτική ηγεσία να παρέμβει ώστε να αρθεί η διοικητική εξέταση διαφορετικά θα πρέπει η Εθνική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να πάρει θέση και να απειλήσει ακόμα και με παραίτησή της αν υπάρξει άρνηση.

Σε απολογία ο καθηγητής Γώγος επειδή ενημέρωσε τον Πελετίδη για την πανδημία
Από τη συνάντηση Γώγου – Πελετίδη και του αναπληρωτή καθηγητή, Δημ. Βελισσάρη, στις 30 Ιουλίου, στο Δημαρχείο

Το θέμα είναι σοβαρό διότι μιλάμε για υπόθεση με τα χαρακτηριστικά της δίωξης κατά ενός κορυφαίου επιστήμονα, ο οποίος κατηγορείται πως διέπραξε «αδίκημα» επειδή συναντήθηκε –ως όφειλε άλλωστε– με τον δήμαρχο της πόλης για το θέμα της πανδημίας!

Από τη σελίδα στο facebook του «Ρεπόρτερ»

(Visited 2.217 times, 1 visits today)