Print Friendly, PDF & Email

Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ «βγήκε πρώτη» σε τμήμα που δεν έγιναν εκλογές!

Φοιτήτρια καταγγέλλει: «Εκλογές δεν έγιναν, όμως όπως μάθαμε αργότερα, η ΔΑΠ έστειλε ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι τις κέρδισε!»

Πολλά ΜΜΕ, ανάμεσα σε αυτά και η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δημοσίευσαν την ψευδή είδηση πως στις φοιτητικές εκλογές στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η ΔΑΠ βγήκε πρώτη με 80 στις 86 ψήφους.

Στην πραγματικότητα σε αυτό το τμήμα δεν διενεργήθηκαν ποτέ εκλογές, όπως λέει φοιτήτρια και μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Φοιτητών.

Της Φωτεινής Λαμπρίδη για το tvxs.gr

«Δεν νομιμοποιούμαστε να κάνουμε εκλογές γιατί δεν είχαμε καταστατικό και νόμιμες σφραγίδες. Η ΔΑΠ αρχικά απείλησε πως θα κάνει εκλογές παρά ταύτα. Εκλογές δεν έγιναν, όμως όπως μάθαμε αργότερα, η ΔΑΠ έστειλε ανακοίνωση στα ΜΜΕ ότι τις κέρδισε!

Είναι σαν νοθεία χωρίς καν εκλογές. Το ερώτημα είναι αν προσμετρήθηκαν και στον συνολικό αριθμό των ψήφων τους πανελλαδικά αυτές οι ψεύτικες ψήφοι»,

λέει η φοιτήτρια, της οποίας τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας.

Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ «βγήκε πρώτη» σε τμήμα που δεν έγιναν εκλογές

«Με ένα τηλεφώνημα στον Πρύτανη λύνεται»

Η φοιτήτρια περιγράφει για ποιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ εκλογές στο συγκεκριμένο τμήμα:

«Εμείς στο τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καταστατικό με νόμιμες σφραγίδες από το Πρωτοδικείο, χωρίς το οποίο δεν δικαιούμαστε να κάνουμε εκλογές.

Επειδή χρειάζονται χρήματα όμως –περίπου 600 ευρώ είναι το παράβολο– δεν τα καταφέραμε έγκαιρα. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις διαδικασίες, φτιάξαμε μια προσωρινή επιτροπή, επειδή όμως είναι άτυπη δεν αποκλείουμε κανέναν και καμία. Μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει».

Ενώ η απόφαση για τη μη διενέργεια των εκλογών είχε ληφθεί, η φοιτήτρια δέχτηκε στις 13 Μαΐου ένα τηλεφώνημα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας το οποίο δεν υπάγεται στη σχολή.

«Μου είπε πως επειδή είμαι από τα άτομα που έτρεξαν την όλη διαδικασία, δεν ήθελε να με αφήσει απ’ έξω από την απόφαση της ΔΑΠ να κάνει εκλογές στο τμήμα μας.

Του εξήγησα πως δεν νομιμοποιούμαστε να κάνουμε εκλογές και πως φυσικά δεν μπορεί μόνη της η ΔΑΠ να προχωρήσει και τον ρώτησα πως θα ξεπεράσει τα εμπόδια του νόμου.

Μου απάντησε πως με ένα τηλεφώνημα στον Πρύτανη λύνεται αυτό. Με λίγα λόγια μας απείλησε ευθέως πως θα προχωρήσουν θέλουμε δεν θέλουμε σε εκλογές και είπε ότι έχουν τα μέσα να πετύχουν τον σκοπό τους».

Η προσωρινή επιτροπή, μετά από αυτό το τηλεφώνημα του στελέχους της ΟΝΝΕΔ, αποφάσισε να βγάλει μια ανακοίνωση την οποία έστειλε στην πρόεδρο του τμήματος, στον Κοσμήτορα της Σχολή και στην πρόεδρο ΔΣ των μελών ΔΕΠ (Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού).

Στο ερώτημα αν ανταποκρίθηκε κάποιος-α από αυτούς, η φοιτήτρια απαντά:

«Οι περισσότεροι δεν αντέδρασαν. Μόνο η πρόεδρος των μελών ΔΕΠ έβγαλε μια ανακοίνωση ότι χαιρετίζουν τις φοιτητικές εκλογές σε όσους συλλόγους έχουν νομικά κατοχυρωμένο καταστατικό».

Οι εκλογές τελικά στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έγιναν, παρ’ όλα αυτά, την επόμενη μέρα, οι φοιτητές είδαν με έκπληξη στον τοπικό και όχι μόνο τύπο, την είδηση ότι η ΔΑΠ κέρδισε με 80 στις 86 ψήφους τις εκλογές στο τμήμα τους!

«Αρχικά το είδαμε σε ένα site. Νομίζαμε ότι έγινε κάποιο λάθος κι έτσι τηλεφωνήσαμε και τους ενημερώσαμε σχετικά. Ο υπεύθυνος μας είπε όμως ότι είχαν λάβει ανακοίνωση από την ΔΑΠ.

Οταν τους εξηγήσαμε τι έχει συμβεί, διέγραψαν απλά ένα μέρος του δημοσιεύματος. Πάλι δεν προκύπτει η αλήθεια από όσα γράφουν. Μετά από λίγο είδαμε ότι η ψευδής είδηση υπήρχε παντού. Εως και στο site της ΕΡΤ.

Βγάλαμε δημόσια ανακοίνωση μέσα από την οποία καταγγέλλουμε την διασπορά ψευδών ειδήσεων από την ΔΑΠ, η οποία όμως δεν αναπαράχθηκε με την ίδια ζέση από τον τύπο».

Παρά τις ανακοινώσεις που καταγγέλλουν ευθέως την ΔΑΠ, η φοιτητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος σιωπά.

«Η ουσία είναι να ανακληθεί σωστά από όλα τα site. Το πρώτο site αφήνει τις 80 ψήφους της ΔΑΠ στο συνολικό αποτέλεσμα νοθεύοντας το. Εχουμε την αίσθηση ότι η ΔΑΠ τις έχει καταμετρήσει στον συνολικό αριθμό ψήφων που πήρε πανελλαδικά. Είναι μια νοθεία χωρίς εκλογές. Το κατάφεραν κι αυτό!».

Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ «βγήκε πρώτη» σε τμήμα που δεν έγιναν εκλογές
Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Η ΔΑΠ «βγήκε πρώτη» σε τμήμα που δεν έγιναν εκλογές!

Στο ερώτημα αν το πανεπιστήμιο έχει αντιδράσει μετά από όλα αυτά απαντά αρνητικά.

«Θεωρώ ότι το πανεπιστήμιο έχει ευθύνη. Τους καλούμε να πάρουν θέση και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των φοιτητών που εκπροσωπούν. Νομικά δεν ξέρω αν είναι το σωστό αλλά ηθικά είναι.

Κάθε τμήμα έχει μια εφορευτική επιτροπή που κρατάει τα πρακτικά με τις ψήφους σε κάθε καταμέτρηση. Στο τμήμα μας δεν υπάρχει αυτή η επιτροπή γιατί δεν έγιναν εκλογές. Είναι πεντακάθαρο.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δείχνει άλλη μία φορά το πρόσωπό της διασπείροντας απαράδεκτα ψέματα μην μπορώντας να διαχειριστεί την ήττα της».

Πηγή: rosa.gr

(Visited 242 times, 1 visits today)