Print Friendly, PDF & Email

Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα!

Κρίκος στην αλυσίδα της ένταξης της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, στα πολεμικά μέτωπα, όπου επιχειρούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Γνώριμη πολιτική από τότε που Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει εκστρατευτικό σώμα, με 23.551 στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων.

Όταν ο Βενιζέλος έστελνε στρατό ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία
Ο Βενιζέλος επιθεωρεί απόσπασμα του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος

Το τίμημα για τη χώρα μας ήταν 398 νεκροί και 657 τραυματίες.

Αλήθεια ποιων συμφέροντα εξυπηρετούσε αυτή η αποστολή, αν δεν ήταν να πνίξουν στην γέννα το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο;

Την Πρωτομαγιά του 1919 ο Ναύαρχος Μαυρουδής διαβάζει το τηλεγράφημα του Ελ Βενιζέλου στη συνεδρίαση των δημογερόντων στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Μητρόπολη της Σμύρνης:

 «…Η Ελλάς εκλήθη υπό του Συνεδρίου της Ειρήνης να καταλάβη τη Σμύρνην ίνα ασφαλίση την τάξιν…»

Να ποια ήταν τα αποτελέσματα της ασφάλειας και της τάξης, της Μικρασιατικής εκστρατείας: 

Ενάμισι εκατομμύριο (1.500.000) πρόσφυγες από ένα πεδίο μάχης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 600.000 άνθρωποι και στο οποίο ο ελληνικός στρατός μέτρησε 24.200 φαντάρους νεκρούς, 49.000 «τραυματίες και αποβιώσαντες» και 18.000 αγνοούμενους.

Στις 25 Ιουνίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την κήρυξη του Πολέμου της Κορέας.

Η Ελλάδα στέλνει 1.000 στρατιώτες, ένα σμήνος αεροπορίας από 67 άτομα, με 7 αεροσκάφη C-47 Ντακότα.

Στον πόλεμο αυτό, η Ελλάδα μέτρησε 182 νεκρούς και 610 τραυματίες.

Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ αποφάσισαν άμεσα την αποστολή στρατευμάτων, στο πλευρό της Νότιας Κορέας, προκειμένου να καταστείλουν τους κομμουνιστές.

Η αστική τάξη της Ελλάδας αποφάσισε την αποστολή εκστρατευτικού σώματος, στο πλευρό των ΗΠΑ.

Τότε το ΚΚΕ στις 15 Σεπτέμβρη από το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» σημείωνε:

«Η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Κορέα μπλέκει ουσιαστικά την Ελλάδα στον καινούργιο πόλεμο και αποτελεί την αρχή της νέας σφαγής των παιδιών του λαού μας. […] Το ΚΚΕ είναι αποφασιστικά ενάντια σ’ αυτή τη νέα τυχοδιωκτική πολεμική περιπέτεια. Ενάντια της πρέπει να ξεσηκωθεί και όλος ο λαός… Αν δε χαλάσουμε σήμερα τα σχέδια αυτά, αύριο όλο το λαό θα το στείλουν στη σφαγή».[1]

Από τότε μεσολάβησαν πολλά, αλλά ένα παραμένει κυρίαρχο ως και σήμερα.

Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα
Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα! Το «κέρδος» της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας!

Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, είτε λέγονταν ΕΡΕ, Λαϊκό Κόμμα, ΝΔ, Ένωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι συντεταγμένες και αποφασισμένες να υπηρετήσουν τα σχέδια της αστικής τάξης όπου γης.

Έτσι, επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε πάνω από 18 κράτη, ενώ εκατοντάδες είναι οι συμμετοχές σε ασκήσεις παντός τύπου.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις διευκολύνουν, υποστηρίζουν και συμμετέχουν, σχεδόν σε όλες της πολεμικές επιχειρήσεις από την Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο.

Στις μέρες μας, με κυβέρνηση ΝΔ και προετοιμασία ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφεται η νέα συμφωνία για τις βάσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο επιδρομών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ έφερε την αγορά των Αμερικάνικων και Γαλλικών φρεγατών, αλλά και των F-35, οι οποίες πρακτικά είναι μέρος του επιθετικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, αφορούν κυρίως στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ανοικτές θάλασσες και μεγάλου βεληνεκούς πτήσεων των αεροσκαφών F-35.

Σαν να μην έφταναν αυτά, σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ενδεχόμενο ανάπτυξης στοιχείων ελληνικών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία, για προστασία ευαίσθητων στόχων.

«Επιφυλακτική» είναι η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας για την αποστολή ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί υπέρ της αποστολής των Patriot που ζητούν οι Σαουδάραβες, με εντολή των ΗΠΑ, προκειμένου -λένε- να δημιουργήσουν μια «πολυεθνική αντιαεροπορική ασπίδα», η οποία θα προστατεύει τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας. Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ τάχθηκαν υπέρ.

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των στρατιωτικών αποστολών, έρχεται η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ δια μέσου του ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδια:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, είτε με συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη»,

η οποία πρακτικά, συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, από την οποία κανένα όφελος δεν μπορεί να υπάρξει για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα
Στείλαμε τα νιάτα μας και επέστρεψαν φέρετρα!

Άλλωστε, σε όλους είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις με δυνάμεις τύπου Χάφταρ, είναι μπλεγμένες στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και παζαρεύουν ταυτόχρονα με πολλά μέρη και δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας υπέρ των λαών, αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Βέβαια δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θετικόν της επίσκεψης Χάφταρ και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα και τους πολέμους.

Σημείωση:

[1]. Από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Αεροπεζοναύτης

Πηγή: 902.gr

(Visited 356 times, 1 visits today)