Print Friendly, PDF & Email

Η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από το ΠΑΜΕ (vid)

Είναι η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο όπου γίνονται οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Ο ασφαλίτης πιάνεται στα πράσα κι αναγκάζεται να δείξει την ταυτότητά του και να παραδεχτεί την ιδιότητά του.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ του λένε πως δεν έχει καμιά δουλειά εδώ, τον ρωτάνε ποιος τον έστειλε -τότε δεν είχε σκεφτεί ακόμα τη δικαιολογία του «καφέ», που επινόησε ο ανώτερός του- και λένε σε κάποιο από τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ, που δε φαίνεται στο βίντεο,

πως αυτός είναι υπεύθυνος, εφόσον η ΓΣΕΕ είχε ζητήσει – πολύ πρόσφατα – τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να έχει ελεύθερα χέρια για τις νοθείες της.

Η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από το ΠΑΜΕ

Στα κωμικοτραγικά γεγονότα της ημέρας συμπεριλαμβάνεται η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που ζητά την καταδίκη της «επίθεσης»(;!) στον αστυνομικό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Το Συνέδριο αμαυρώθηκε από συγκεκριμένες ομάδες που υιοθετούν τη «στερεοτυπική και απαράδεκτη πεποίθηση ότι για όλα φταίει η Αστυνομία», αποκλείοντας και στοχοποιώντας εργαζόμενους ή βλέποντας εχθρό στα μάτια του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος με πενιχρά μέσα μάχεται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας».

Με άλλα λόγια, η αστυνομία νοιάζεται για το εργατικό κίνημα, τη «δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης και λόγου για όλους τους εργαζόμενους», αλλά αυτές οι αξίες αμαυρώθηκαν από τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ που έπιασαν στα πράσα τον Ασφαλίτη…

Όπως υποστηρίζει η ΕΑΥΘΕΣ:

«Ο συγκεκριμένος συνάδελφος μας, ο οποίος ήταν οδηγός του επικεφαλής των μέτρων, εισήλθε στο ξενοδοχείο για προσωπικό λόγο».

Όλα αυτά ήρθαν ως κερασάκι στην τούρτα με τις διαδικασίες της πρώτης μέρας, όπου η γραφειοκρατική πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚ:

  • αρνήθηκε να γίνουν χαιρετισμοί κομμάτων,
  • επιχείρησε να νομιμοποιήσει νόθους αντιπροσώπους
  • και κήρυξε εσπευσμένα τέλος στις εργασίες της πρώτης μέρας, για να αποφύγει τη σχετική συζήτηση.

Η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από το ΠΑΜΕΌπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Εργατική Ενότητα» που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ:

«Η δικαιολογία της παρουσίας του στο χώρο ήταν ότι «ήρθε για καφέ»…. στο ξενοδοχείο. Να σημειωθεί ότι προχτές, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που ανήκει στις ίδιες παρατάξεις που στρογγυλοκάθονται σαν πλειοψηφία στη Διοίκηση, ζήτησε σε συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για συνδρομή των κατασταλτικών μηχανισμών,

ώστε τα Συνέδρια των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων να εξασφαλίζουν τις νόθες διαδικασίες τους. Η κατρακύλα τους φαίνεται ότι αυτές οι παρατάξεις μέσα στο συνέδριο δεν βρήκαν να πουν λέξη γι αυτό το γεγονός»,

αναφέρει το ΠΑΜΕ.

«Με την έναρξη του Συνεδρίου, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ, καταπάτησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, αρνήθηκαν το λόγο στους καλεσμένους, «για να κάνουμε πιο γρήγορα», κάτι που δεν τους πέρασε με την αδιάλλακτη στάση των αντιπροσώπων της «Εργατικής Ενότητας»,

Η στιγμή που ο ασφαλίτης γίνεται τσακωτός από το ΠΑΜΕτονίζει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Στο τέλος, διέλυσαν τη διαδικασία αποχωρώντας, αφού αρνήθηκαν να διεξαχθεί συζήτηση από τη συνέλευση των αντιπροσώπων, για σωματεία που με στοιχεία έχουν εκλέξει αντιπροσώπους με νόθες διαδικασίες:

  • Σωματεία που εκλέγουν μέσω χουντικών νόμων αντιπρόσωπο ακόμα και με ένα (!!!) ψηφίσαντα, ενώ κανονικά απαιτούνται τουλάχιστον 75!
  • Σωματεία που δεν τήρησαν ούτε τα στοιχειώδη, δηλαδή δεν κατέθεσαν αποδεικτά για την παρουσία στις εκλογές τους δικαστικού αντιπρόσωπου, ή εφορευτικής επιτροπής, ή ακόμα και μητρώου μελών και λίστας ψηφισάντων.
  • Σωματεία που δεν εκπροσωπούν κανένα επάγγελμα και κανέναν κλάδο, στα οποία ψήφισαν, από ελεύθεροι επαγγελματίες μέχρι… γιατροί και δικηγόροι.
  • Εντοπίστηκαν περίπου 2.000 διπλοψηφίες.
  • Σε ελέγχους της διαδικασίας κατά τη διάρκεια των εκλογών κάποιων σωματείων, εντοπίστηκε ότι διαφορά αυτών που προσήλθαν με αυτούς που είχε η κατάσταση ψηφισάντων δείχνει ότι ψήφισαν και  τα δέντρα.

«Η πρεμούρα τους να μην γίνει συζήτηση είναι γιατί φοβούνται να μην δουν όλοι οι αντιπρόσωποι πως ακριβώς θέλουν να εξασφαλίσουν τις θεσούλες τους. φοβούνται πως ακόμα και συνδικαλιστές, που εκλέχτηκαν μέσα από τα δικά τους ψηφοδέλτια, αλλά είναι τίμιοι, και δεν θέλουν να λερωθούν από τις δικές τους μεθοδεύσεις, θα τους γυρίσουν τελικά την πλάτη».

Σήμερα αναμένεται η 2η πράξη του έργου, κι η υπόθεση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά…

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 2.112 times, 1 visits today)