Print Friendly, PDF & Email

Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές!

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη σύλληψη και την κράτηση του Γ. Γκαβρίλοφ

Τη σύλληψη και την κράτηση του Γ. Γκαβρίλοφ από τις αρχές της Ουκρανίας, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με ερώτησή του προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν προβεί σε μπαράζ διώξεων ανθρώπων με βάση τις πολιτικές τους απόψεις.

Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές
Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές!

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Στις 21 Ιουνίου 2017 η υπηρεσία αντικατασκοπείας των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) συνέλαβε τον Γιεβγκένι Τίχονοβιτς Γκαβρίλοφ, στέλεχος της οργάνωσης «Εργατικό Μέτωπο» στο χωριό Ορλίφκα (εδαφικό διαμέρισμα Ποκρόβσκι, της περιοχής του Ντονιέτσκ) με την κατηγορία της «τρομοκρατικής δράσης».

Αυτή η κατηγορία στηρίχθηκε με την αιτιολογία ότι στο σπίτι του υπήρχαν διάφορα βιβλία, κυρίως ιστορικού χαρακτήρα.

Στις 15 Αυγούστου 2017 η κράτηση του Γ. Γκαβρίλοφ παρατάθηκε για 2 ακόμη μήνες.

Αποδεικνύεται πως οι σημερινές αντιδραστικές αρχές της Ουκρανίας, που αναδείχτηκαν στην εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αξιοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό ακόμη και φασιστικές δυνάμεις, έχουν προχωρήσει σε διώξεις ανθρώπων που δεν συμφωνούν με τις ιδεολογικές απόψεις του νέου καθεστώτος.

Αυτή η απαράδεκτη αντιδημοκρατική συμπεριφορά των σημερινών αρχών της Ουκρανίας, προβλέπει ακόμη και την ποινική δίωξη και μάλιστα με βαριές κι αναπόδεικτες κατηγορίες περί «τρομοκρατίας» και εγκλεισμό στις φυλακές.

Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση παραβίασης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Ουκρανία και στο δίκαιο αίτημα για άμεση απελευθέρωση του Γιεβγκένι Τίχονοβιτς Γκαβρίλοφ κι άλλων ανθρώπων που διώκονται για τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις τους στη σημερινή Ουκρανία;».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανική κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει επίσημα και στελέχη του ΚΚΕ ήδη από το 2015.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ  για την απαράδεκτη στοχοποίηση στελεχών του από την κυβέρνηση της Ουκρανίας:

Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές

Σε ανακοίνωσή του για την επιβολή από την Ουκρανική κυβέρνηση κυρώσεων κατά του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ και πολιτικών παραγόντων από άλλες χώρες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Στα μέσα Σεπτέμβρη με προεδρικό του διάταγμα, ο Π. Ποροσένκο, Πρόεδρος της Ουκρανίας επιβάλλει κυρώσεις σε 105 νομικά πρόσωπα και σε 388 φυσικά πρόσωπα, για δήθεν ενέργειες κατά της Ουκρανίας.

Στα νομικά πρόσωπα είναι ρωσικές εταιρίες, τράπεζες, οργανισμοί και ορισμένες ρωσικές οργανώσεις και ιδρύματα.

Στα φυσικά πρόσωπα επίσης κυριαρχούν πολιτικοί παράγοντες της Ρωσίας, αλλά και βουλευτές, δημοσιογράφοι, νομικοί από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών κι οι σύντροφοι:

Τα στελέχη του ΚΚΕ, αξιοποιώντας πρόσκληση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς, είχαν πάει ως «παρατηρητές» στις εκλογές που είχαν γίνει εκεί το Νοέμβρη του 2014.

Οι ουκρανικές αρχές, με την απόφασή τους αυτή προσάπτουν στα στελέχη του ΚΚΕ βαριές κι ανυπόστατες κατηγορίες, όπως μεταξύ άλλων κατηγορίες για στήριξη της «τρομοκρατίας» και ενέργειες κατά των «εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

Οι απαράδεκτες αυτές κατηγορίες κατά των στελεχών του ΚΚΕ εκτοξεύονται από εκείνες τις δυνάμεις, που στηριζόμενες στις «πλάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ (καθώς και της δικής μας Κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ) αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία, με τη στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων.

Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές
Συνεχίζονται οι φασιστικές διώξεις από τις ουκρανικές αρχές!

Την διάλυση, όμως, της Ουκρανίας δεν φέρνουν τα στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία, όπως κι άλλοι δημόσιοι παράγοντες από διάφορες χώρες του κόσμου, παραβρέθηκαν ως “παρατηρητές” σε μια εκλογική διαδικασία, αλλά οι ίδιες οι ουκρανικές αρχές.

Οι τελευταίες, που βρίσκονται μέσα σε μια εθνικιστική παράκρουση, όχι μόνον πραξικοπηματικά ανέτρεψαν την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά προχώρησαν στην καταστροφή και βανδαλισμό σε βάρος αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων, απαγόρευσαν πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚ Ουκρανίας, προχώρησαν στην ιστορική αποκατάσταση και δικαίωση των Ουκρανών ναζιστών, σε διακηρύξεις υπέρ της ένταξης της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκαλώντας με τις ενέργειές τους αυτές το «φυλλορρόημα» της ίδιας τους της χώρας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη κι απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του και απαιτεί την άμεση άρση της απόφασης».

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.027 times, 1 visits today)