Print Friendly, PDF & Email

Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο – «σκούπα»

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα», με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες, οργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα Τρίτη 17 Σεπτέμβρη.

Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»

Για τη συγκέντρωση της Αθήνας θα αναχωρήσει πούλμαν από την Ελευσίνα, στις 5.30 μμ από το δημοτικό πάρκινγκ. Και από το Λαύριο στις 5 μμ (μπροστά από τον ΟΤΕ)

Σε άλλες πόλεις:

 • Αλεξανδρούπολη: Στις 7 μμ, μπροστά στο δημαρχείο
 • Βέροια: Στις 7 μμ στην πλατεία Ωρολογίου
 • Βόλος: Στις 7 μμ στην πλατεία Πανεπιστημίου
 • Γιαννιτσά: Στις 7.15 μμ στο Κέντρο
 • Δράμα: Στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία
 • Ηράκλειο: Στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας
 • Καβάλα: Στις 7 μμ στην πλατεία Καπνεργάτη
 • Καλαμάτα: Στις 7 μμ στην πλατεία 23ης Μάρτη
 • Κατερίνη: Στις 6 μμ, στο Σιντριβάνι – Πλατάνι
 • Κέρκυρα: Στις 7 μμ συγκέντρωση – πικετοφορία στο Εργατικό Κέντρο
 • Κοζάνη: Στις 7.30 μμ συλλαλητήριο στον πεζόδρομο
 • Νάουσα: Στις 6.30 μμ πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους
 • Ξάνθη: Στις 7 μμ συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας
 • Πρέβεζα: Στις 8 μμ στη Θεοφάνειο
 • Πτολεμαΐδα: Στις 7.30 μμ στην κεντρική πλατεία
 • Ρέθυμνο: Στις 7 μμ συλλαλητήριο στο Δημαρχείο
 • Σάμος: Στις 6.30 μμ στην είσοδο της Απλωταριάς.
 • Σέρρες: Στις 7.30 μμ συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας
 • Τρίπολη: Στις 6.30 μμ πικετοφορία από την πλ. Πετρινού
 • Χαλκίδα: Στις 7 μμ πικετοφορία στην Αβάντων
 • Χανιά: Στις 7 μμ συλλαλητήριο στην πλατεία Νέων Καταστημάτων
 • Χίος: Στις 6.30 μμ πικετοφορία στην είσοδο της Απλωταριάς

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη θα γίνουν κινητοποιήσεις στη Λάρισα (7 μμ, κεντρική πλατεία) και στην Καρδίτσα (7 μμ, κεντρική πλατεία).

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους!»,

σχολιάζει το ΠΑΜΕ για το περιεχόμενο του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Καλεί εργαζόμενους και σωματεία σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και κλιμάκωση με απεργία τις μέρες που το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο «αναπτυξιακός» νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές», με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο - «σκούπα»

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει:

«Τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

• Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-13, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.

Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

• Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες.

Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες», που μόνο τέτοιες δεν είναι.

Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Πήραν «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Τώρα να προχωρήσουν όλα τα σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, 7.00 μμ στα Προπύλαια.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει στη Βουλή!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα».

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο – «σκούπα»

«Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας» και «μεταξωτές κορδέλες»

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΟΒΣΑ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και βιομηχανίας Χάρτου,

η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο,

το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Marriott» (πρώην Metropolitan),

o Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με Σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας,

το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Καβάλας και Θάσου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» Βόρειας Ελλάδας – Παράρτημα Καβάλας,

το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενσωμάτωση», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας.

Γιατί διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ με το ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου,

το Σωματείο  Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό  Ιδιωτικό Τομέα νομού Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου,

ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αλίμου – Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»,

το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κοζάνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Πηγή: 902.gr

(Visited 164 times, 1 visits today)