Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκε (vid)

από ΔΣ Συλλόγου Γονέων και επιχαίρουν οι ναζί

Μιλήσαμε με την κ. Κατερίνα Καστρίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης, η οποία διαγράφτηκε από το ΔΣ του Συλλόγου εξαιτίας της πρωτοπόρας δράσης της τα προηγούμενα χρόνια

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκε

και μάλιστα στο κείμενο της απόφασης διαγραφής της η αναφορά στο όνομά της συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές του τόπου:

«Άπλυτη κομμουνίστρια» και «εθνομιδενίστρια».

Μάλιστα, εν λόγω πλειοψηφία του Συλλόγου (5 στα 7 μέλη) εξέδωσαν ενημερωτικό σημείωμα απευθυνόμενου προς τους γονείς, το οποίο εκ πρώτης είναι ένα βλακώδες αντιδημοκρατικό παραλήρημα.

Στην ουσία του όμως πρόκειται για μια από τις εκφράσεις σκοταδισμού που προσπαθεί να περάσει με κάθε τρόπο στα σχολεία.

Μεταφέροντας στα σχολεία ό,τι πιο σάπιο, νοσηρό και επικίνδυνο υπάρχει για τη νέα γενιά.

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκεΜάλιστα οι κάποιοι από τους 5 που συμμετείχαν και στο προηγούμενο ΔΣ έκαναν πρόταση στο ΔΣ του Συλλόγου για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Πρόταση που απορρίφτηκε.

Όπως μας είπε ο δεύτερος συνομιλητής μας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας, κ Θανάσης Κοκονάς, μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι προσπάθειες, και η ίδια η ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει από την αρχή της χρονιάς για την εμφάνιση σκοταδιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία.

Και μόνο το γεγονός, θα προσθέταμε εμείς, ότι το συγκεκριμένο σχολείο είχε πρωτοπόρα δράση, δείχνει ότι είναι «καρφί στο μάτι» κάποιων κύκλων που θέλουν να εκλείψουν τα «κακά παραδείγματα».

Τυχαία, έκφραση πολιτικής και κοινωνικής αφέλειας το συγκεκριμένο γεγονός;

Ακόμη και υπήρξε κάποιος ή κάποιοι που αφελώς συντάχθηκαν με αυτή την απόφαση (η οποία αντικειμενικά εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν το σκοταδισμό στα σχολεία).

Δεν είναι αθώα ενέργεια και έκφραση μεμονωμένων ανθρώπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ναζιστοσάιτ οι χρυσαυγίτες επιχαίρουν για την διαγραφή της Κατερίνας Καστρίδου.

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκεΗ Κατερίνα Καστρίδα με πολύχρονη δράση και παρουσία στο γονεϊκό κίνημα όντως πρωτοστάτησε στα προηγούμενα χρόνια σε δράσεις τιμητικές και παραδειγματικές για το γονεϊκό κίνημα, δράσεις που ήταν ταυτόχρονα και μάθημα στα παιδιά του σχολείου.

Να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και να είναι αλληλέγγυα σε αυτούς που δυστυχούν και υποφέρουν (παρά τη θέλησή τους, πρόσφυγες άνεργοι κλπ) και σε αυτούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

«Είναι μια απόφαση παράνομη, είναι αντικαταστατική. Δεν μπορεί να διαγραφεί εκλεγμένο μέλος με απόφαση 5 ανθρώπων από ένα ΔΣ.

Τα καταστατικά ορίζουν σαφέστατα ότι αυτό γίνεται με απόφαση Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες για αντικαταστατική δράση. Οι 5 αυτοί έκριναν ότι η αντικαταστατική δράση είναι το να βοηθάς τους άνεργους.

Μάλιστα απαγορεύσαν στο μοναδικό μέλος που δεν ψήφισε τη διαγραφή, να με υπερασπιστεί.

Εκτός από το ότι δεν έχω εγώ το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, δεν έχει και κανένας άλλος το δικαίωμα να με υπερασπιστεί, και να υπερασπιστεί τη δράση του Συλλόγου τόσα χρόνια.

Οι δράσεις στις οποίες αναφέρονται είναι δράσεις στις οποίες συμμετείχε όλο το σχολείο, και όχι μόνο εγώ. Εγώ είμαι πολύ περήφανη που ο Σύλλογος Γονέων έχει αυτή τη δράση. Αναφέρονται σε δράσεις που δεν έχουν σχέση με τους σκοπούς του Συλλόγου.

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκεΑκόμα και με το γράμμα του νόμου να το πάμε όμως, οι δράσεις αυτές είναι μέσα στο καταστατικό, αναφέρονται παρόμοια πράγματα.

Αλλά ακόμη και να μην αναφερόντουσαν έτσι όπως αυτοί το θεωρούν στο μυαλό τους, εγώ βάζω ένα ερώτημα στους ακροατές σας, και στους 5 που πήραν την απόφαση:

Η ανθρωπιά, το να είσαι άνθρωπος, το να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο, πρέπει να αναφέρεται σε κάποιο καταστατικό; Δεν είναι αυτονόητο;

  • Ο υποσιτισμός των παιδιών, το να είναι ο γονιός άνεργος δεν είναι πρόβλημα για το παιδί αυτό;
  • Το να ορθώνονται ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών;
  • Ο Σύλλογος γονέων δεν είναι εκεί για να υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών;»

Ο κ. Θανάσης Κοκονάς μας μετέφερε την καταδίκη της Ομοσπονδίας Γονέων στις «αποφάσεις» ενός ΔΣ, που δεν ανέχεται τη διαφορετική φωνή μέσα στο Σύλλογο.

Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι και παράνομες. Οδηγούν σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο στο γονεϊκό κίνημα.

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκεΕμείς το είχαμε επισημάνει και στις αρχές της σχολικής χρονιάς, ότι πιθανόν αυτή τη χρονιά θα υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι με τέτοιες «πρωτοβουλίες», με τέτοιο προσανατολισμό.

«Δεν είναι τυχαία εκδήλωση. Έχουν να κάνουν με όλη την πολιτική επικαιρότητα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα σχολεία.

Από την αρχή παρακολουθούμε το ζήτημα. Έχουμε μιλήσει και με ανθρώπους του σχολείου και αυτό που φαίνεται είναι ότι καταδικάζουν τέτοιες φωνές μέσα στο Σύλλογο.

Γι’ αυτό και ο Σύλλογος με μια τέτοια απόφαση, χωρίς γενική συνέλευση και καταστρατηγώντας κάθε έννοια συλλογικότητας πήρε μια τέτοια απόφαση, η οποία δεν έχει πουθενά βάση και δε θα υλοποιηθεί

Ήδη θα προχωρήσουμε και σε ανακοίνωση από την Ομοσπονδία γι’ αυτό το γεγονός καταδικάζοντας όλη αυτή την κατάσταση και δείχνοντας και το δρόμο και στα υπόλοιπα ΔΣ».

Συνέντευξη της «άπλυτης κομμουνίστριας» που διαγράφηκε

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 1.045 times, 1 visits today)