Print Friendly, PDF & Email

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη» (vid)

Οι συριζαίοι με τις γνωστές τους «συριζιές» κατάφεραν να «δικαιώσουν» ακόμα και το κλείσιμο της ΕΡΤ και μάλιστα την παραμονή της 6ης επετείου από το «Μαύρο»

Το βράδυ της Δευτέρας (παραμονή της συμπλήρωσης των 6 χρόνων από το «μαύρο») οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης επέλεξαν να μεταδώσουν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ολόκληρη την προεκλογική παρουσίαση του προγράμματος (πες το και σανό)του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, σε απευθείας μετάδοση από το Μέγαρο Μουσικής.

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη»Κάποιοι καλόπιστοι μπορεί να αναρωτηθούν:

«Καλά κι από πότε είναι πρόβλημα αυτό;»

Το πρόβλημα δεν ήταν η μετάδοση αυτή καθεαυτή αλλά ότι σε Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων δεν μεταδόθηκε τίποτα άλλο.

Καμία άλλη είδηση… Τίποτα! Μονάχα αυτό!

Μάλιστα, ούτε μετά το τέλος της εκδήλωσης, δεν θεώρησαν σκόπιμο να μεταδώσουν κάτι αφήνοντας έτσι τους τηλεθεατές να πιστεύουν ότι το μόνο γεγονός που συνέβη τη Δευτέρα ήταν η …κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε ανάλογες περιπτώσεις γίνεται μια αναφορά και μια σύντομη σύνδεση στο Κεντρικό Δελτίο, και μια ενημέρωση ότι η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από το άλλο κρατικό κανάλι (συνήθως από την ΕΡΤ2).

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη»

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν λογικό, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, κυρίως από τηλεθεατές που αγανακτούν να πληρώνουν για να έχουν τέτοια «ενημέρωση».

Κάτω από το βάρος τον αντιδράσεων το Συριζόφωνο ζήτησε «συγγνώμη» αφού «έσπασε» όλα τα κοντέρ!

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη»Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη»

Θυμίζω…πως έξι χρόνια πριν (11 Ιούνη 2013), η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έριξε «μαύρο» στις οθόνες της ΕΡΤ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων, μια απόφαση που ουσιαστικά επιτάχυνε την πτώση της. 

Το ΚΚΕ παραχώρησε αμέσως την τηλεοπτική συχνότητα του 902 στη δημόσια τηλεόραση. ώστε να μεταδίδεται το αγωνιστικό πρόγμαμμα των απολυμένων εργαζομένων και όλες αντίστοιχες εκπομπές κι εκδηλώσεις.

Παράλληλα, οργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλη τη χώρα, συγκεντρώσεις στις οποίες ενεργό ρόλο διαδραμάτισαν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες (δήμόσιου και ιδιωτικού τομέα) που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Συριζόφωνο «σπάει» τα κοντέρ και ζητά «συγγνώμη»Η ΕΡΤ τελικά άνοιξε το 2015, όπου τοποθετήθηκε νέα διοίκηση και πέρασε στην αρμοδιότητα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής Χρήστου Παππά και του γ.γ. Λευτέρη Κρέτσου.

Από τότε κι ιδιαιτέρως μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, απολαμβάνουμε «αντικειμενική» ενημέρωση από το πρωί, ως τα βαθιά μεσάνυχτα με εκπομπές επιπέδου Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Τόσο «αντικειμενική» που η διοίκησή της έφτασε στο σημείο να εκφράσει την «λύπη» της για το «λάθος», όχι όμως και για τη δίωρη επανάληψή του ίδιου «λάθους» από την εκπομπή «Δεύτερη ματιά» που καθημερινά έχει καλεσμένους όλους τους υπουργούς με τη σειρά και χωρίς αντίλογο (με ελάχιστες εξαιρέσεις κι αυτές από… μακριά).

Ακούγοντας τότε τον θανάση Παφίλη να μιλά για το κλείσιμο της ΕΡΤ και κάνοντας σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κρατικό συριζόφωνο καταλαβαίνουμε πως οι συριζαίοι με τις «συριζιές» τους κοντεύουν να πετύχουν ακόμα και την «δικαίωση» του κλεισίματός της από τους Σαμαροβελιζέλους και μάλιστα ανήμερα  της 6ης επετείου από το «μαύρο»!

Ροβεσπιέρος και Κάτια Καππάτου

(Visited 325 times, 1 visits today)