Τριπλασίασε τα ποσοστά του το ΚΚ Ιταλίας με υπερδιπλασιασμό ψήφων!

Με 235.000 ψήφους το ΚΚ Ιταλίας τριπλασίασε τα ποσοστά του!

Ανακοίνωση του ΚΚ Ιταλίας

«Με περισσότερες από 233.000 ψήφους το Κομμουνιστικό Κόμμα υπερδιπλασίασε το αποτέλεσμά του σε απόλυτες ψήφους (+127.000 ψήφους) και τριπλασίασε το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών από 0,3% σε 0,9%.

Τριπλασίασε τα ποσοστά του το ΚΚ Ιταλίας με υπερδιπλασιασμό ψήφωνΈνα αποτέλεσμα που είναι ακόμη ανεπαρκές και λιγοστό, και το οποίο αποτελεί μέρος μιας γενικής επιδείνωσης της κατάστασης των αριστερών δυνάμεων στην Ιταλία και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αλλά η αύξηση που καταγράφεται είναι απόδειξη ότι η κομμουνιστική ανασυγκρότηση, παρά τις δυσκολίες, προχωρά.

Αυτό έγινε χάρη στους ψηφοφόρους, τους αγωνιστές  και τους οπαδούς μας που πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα.

Τις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε ανάλυση της λεπτομερούς ψηφοφορίας.

Τώρα εμπρός σε κάθε αγώνα, σε κάθε χώρο εργασίας, στο σχολείο και στη γειτονιά της εργατικής τάξης για την ενίσχυση του Κόμματος!»

Πάνος Αλεπλιώτης

Πηγή: Ατέχνως

Τριπλασίασε τα ποσοστά του το ΚΚ Ιταλίας με υπερδιπλασιασμό ψήφων
Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές από το 1979 μέχρι σήμερα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φέρνουν το ΚΚ Ιταλίας στην 9η θέση (από 16η) και με αυτό το ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι βεβαιο πως θα εκπροσωπηθεί στην ιταλική βουλή και μάλιστα με περισσότερους από 2 βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της ολοένα και μικρότερης συμμετοχής των Ιταλών στις ευρωεκλογές, καταγράφοντας μια συνεχιζόμενη πτώση πέφτοντας φέτος στο 56%.

Σε μήνυμά του στο twiter ο γγ του ΚΚ της Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Σε σύγκριση με πέρυσι (βουλευτικές εκλογές – Μάρτης 2008) φτάσαμε τις 240.000 ψήφους και 0.9%. Τριπλάσιο το ποσοστό, υπερδιπλασιάστηκαν οι ψήφοι. Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εδώ. Εμπρός τώρα σε εργοστάσια, πανεπιστήμια, σχολεία και γειτονιές, για να χτίσουμε την κοινωνική συμμαχία, χωρίς πολιτικούς συμβιβασμούς».

Τριπλασίασε τα ποσοστά του το ΚΚ Ιταλίας με υπερδιπλασιασμό ψήφων

Ροβεσπιέρος

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 625 times, 1 visits today)
Back2Top