Print Friendly, PDF & Email

Οι ΗΠΑ δίνουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε χαφιέδες κατά της Κούβας

Οι δυνάστες των λαών προσφέρουν ζεστό χρήμα σε όσους «καταγγείλουν εργασιακές συνθήκες» στον -κρίσιμο για την Κουβανική οικονομία- τομέα του Τουρισμού και της Εστίασης

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την εκστρατεία υπονόμευσης της Κούβας, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.

Ο Τραμπ απαγόρευσε να επισκέπτονται την Κούβα αμερικανοί πολίτες!

Ενάντια στη θερινή ραστώνη, μεσούντος του Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε 3 εκ. δολάρια σε «αναπτυξιακό πρόγραμμα» της υπηρεσίας USAID, με στόχο:

«Την καταγραφή Κουβανών απασχολούμενων στον τουρισμό και την εστίαση».

Το δίκτυο χαφιέδων που επιθυμεί να στήσει η αμερικανική κυβέρνηση περιλαμβάνει ΜΚΟ, δίκτυα και δημοσιογραφικές οργανώσεις που:

«Θα εξετάσουν την άδικη εκμετάλλευση Κουβανών απασχολουμένων, μεταξύ και εργαζόμενων του σεξ και τις πραγματικότητες στις οποίες ζουν».

Οι ενδιαφερόμενοι για τις ενισχύσεις αυτές, που θα εκτείνονται σε βάθος τριών ετών, μπορούν ως 1 Σεπτέμβρη να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, είτε από την Κούβα, είτε από άλλες χώρες.

Η USAID ξεκαθαρίζει ότι το νέο πρόγραμμα είναι συνέχεια των κυρώσεων που από το 2017 επέβαλε στο νησί ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή την όξυνση του μακροχρόνιου εμπάργκο και άλλα μέτρα ανατροπής του σοσιαλισμού στο νησί.

Οι υποψήφιοι χαφιέδες λαμβάνουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να κινηθούν, αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους θα πρέπει να παρουσιάσουν τα «πορίσματά τους», όπως τη φιλεργοδοτική «Διεθνή Οργάνωση Εργασίας», την «Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ δίνουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε χαφιέδες κατά της Κούβας
Οι ΗΠΑ δίνουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε χαφιέδες κατά της Κούβας

Στήνουν δηλαδή μια κανονική βιομηχανία παραγωγής fake news, έναντι αδράς αμοιβής.

Η USAID ιδρύθηκε το 1961 και δρα σε μια σειρά χώρες, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αποτελεί οργάνωση – βιτρίνα της CIA.

Στην Κούβα δρα επίσης εδώ και δεκαετίες και μάλιστα το 2009 είχε συλληφθεί ο Άλαν Γκρος, φαινομενικά μέλος της USAID, στην πραγματικότητα πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος έκανε πολλές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης.

Μόλις πέρσι η USAID είχε προκηρύξει δύο προγράμματα 2 και 3 εκ. δολαρίων αντίστοιχα, για την μελέτη:

«Της πραγματικότητας των πολιτών και την αποτυχία της Κουβανικής Επανάστασης»,

όπως για πληροφορίες σχετικά με δήθεν «καταναγκαστική εργασία και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κατά τις ιατρικές αποστολές της Κούβας στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ δίνουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε χαφιέδες κατά της Κούβας

Η, μάλλον, μέτρια απήχηση του αμερικανικού σχεδίου φαίνεται ωστόσο από το γεγονός ότι φέτος η USAID σχεδιάζει να επεκτείνει τη στήριξή της σε περισσότερες ΜΚΟ, ομάδες και άτομα, προφανώς επειδή τα αποτελέσματα των ως τώρα χρηματοδοτήσεων δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Φώτο εξωφύλλου: Alexandre Meneghini, Reuters

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 675 times, 1 visits today)