Print Friendly, PDF & Email

Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς στις 15 Ιουνίου: «Φέτος έχει γίνει μια τομή στην πυροπροστασία» (vid)

«Νέα προσέγγιση με επίκεντρο την πρόληψη και την ετοιμότητα… Αμεση επέμβαση πριν προλάβει η φωτιά να εξαπλωθεί… Αφήνουμε πίσω μας αγκυλώσεις»

Οσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι κάποιου είδους αρρωστημένη πλάκα, ειδικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Είναι δυστυχώς, η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου, όπου οι πολιτικοί αρμόδιοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς, θριαμβολογούσαν για την:

«Εξαιρετική, πρότυπη δουλειά που έχει γίνει στην πυροπροστασία και τη νέα προσέγγιση με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό».

Εχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε κάποια σημεία από την εισαγωγική τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσχοΐδη, ο οποίος ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα εδώ – μαζί με τον Υφυπουργό μας, τον κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα μας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Θα ήθελα, πρώτα από όλα, να υπογραμμίσω ότι έχει γίνει μια εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρα μας, μια πραγματική τομή φέτος, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό μας – αυτά είναι στοιχεία που θα σας παρουσιάσει σε λίγο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά όσον αφορά την αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος για την πυροπροστασία στη χώρα μας.

Εχουμε πλέον μια νέα προσέγγιση – με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό.

Σκοπός όλων μας είναι, στο μέτρο του δυνατού, η αποτροπή του κινδύνου. Οχι η εκ των υστέρων μεμψιμοιρία για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς στις 15 Ιουνίου: «Φέτος έχει γίνει μια τομή στην πυροπροστασία»
Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς στις 15 Ιουνίου: «Φέτος έχει γίνει μια τομή στην πυροπροστασία»

Με αυτή την αντίληψη, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να θωρακίσουμε τη χώρα μας. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να επιταχύνουμε διαδικασίες, να απαλλαγούμε από γραφειοκρατικά βαρίδια. Να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, με τον καλύτερο, αποδοτικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Με μέθοδο, οργάνωση, σχεδιασμό, προχωράμε.

Η Επιχείρηση Δρυάδες της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη την Ελλάδα, για τον προληπτικό καθαρισμό εύφλεκτης ύλης και τη διάνοιξη δασικών δρόμων και διόδων πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων σε 18 περιοχές της Αττικής με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, όπως είναι το Τατόι, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες περιοχές της χώρας – αυτό λοιπόν εγγράφεται σε αυτή ακριβώς τη νέα αντίληψη, τη νέα προσέγγιση πρόληψης και ετοιμότητας, συνεργασίας και άμεσης απόκρισης!

Είναι μια μεγάλη προσπάθεια αυτή που έχει γίνει εδώ στην Πολιτική Προστασία. Μια προσπάθεια πραγματικά πρωτόγνωρη.

Μια προσπάθεια για την οποία θα ήθελα στο σημείο αυτό να σημειώσω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει κι από το Πυροσβεστικό μας Σώμα, ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται σε αυτή την αντιπυρική περίοδο».

Χαρδαλιάς: Αμεση επέμβαση πριν προλάβει η φωτιά να εξαπλωθεί – Αφήνουμε πίσω μας αγκυλώσεις

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων:

«Διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σχεδιασμό μας. Ενα σχεδιασμό στην καρδιά του οποίου βρίσκονται ο γρήγορος εντοπισμός και η άμεση απόκριση.

Καθώς όσο πιο άμεση είναι η επέμβαση τόσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεται και η κατάσβεση, πριν προλάβει η φωτιά να εξαπλωθεί.

Στην προσπάθεια αυτή, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα. Για αυτό και ο στόλος αεροπυρόσβεσης – επιτήρησης έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι, αριθμώντας συνολικά 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο κάτι.

Με την επιχείρηση Δρυάδες, η Πολιτική Προστασία, με εντολή του Πρωθυπουργού και τη στήριξη του Υπουργού μας, εμπλέκεται και αναλαμβάνει μία ευθύνη που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, υλοποιώντας το νέο της δόγμα: Οπου ελλοχεύει κίνδυνος, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

Γιατί το έχουμε ξαναπεί: Η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη περιουσία, το φυσικό περιβάλλον είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε συζήτηση περί αρμοδιοτήτων και διαδικασιών.

Είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας αρρυθμίες και αγκυλώσεις που ταλανίζουν χρόνια το σύστημα πρόληψης στη χώρα μας, και να επιλυθούν επιτέλους θέματα επικάλυψης αρμοδιοτήτων, με τη συμβολή και συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και αυτών που τους εποπτεύουν».

Δείτε το αποκαλυπτικό -πλέον- βίντεο:

Χρυσοχοΐδης – Χαρδαλιάς στις 15 Ιουνίου: «Φέτος έχει γίνει μια τομή στην πυροπροστασία» (vid)

Πηγή: 2020mag.gr

(Visited 653 times, 1 visits today)