Υγειονομικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης προτείνει ο Κυρανάκης!

Μόνιμη πρόκληση για το λαό κάθε δήλωση ή τοποθέτηση από τα κυβερνητικά στελέχη!

«Δηλαδή αν θέλουμε κάποιον να μας κάνει καλά, έχει σημασία αν είναι μόνιμος ή επικουρικός; Ας σοβαρευτούμε επιτέλους… Η πανδημία θα διαρκέσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνιμη. Για να μας κάνει κάποιος καλά σε μια ΜΕΘ δεν έχει καμία σημασία αν είναι μόνιμος ή αν είναι συμβασιούχος».

Αυτό είναι το απαύγασμα της κυβερνητικής «λογικής», όπως τη διατύπωσε χτες ο Κυρανάκης της ΝΔ: Υγειονομικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης, επειδή «δεν είναι μόνιμη η πανδημία»!

Υγειονομικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης προτείνει ο Κυρανάκης
Υγειονομικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης προτείνει ο Κυρανάκης!

Σαν να μην υπήρχαν τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας και πριν από την πανδημία!

Σαν να μην έγιναν τα νοσοκομεία «μίας νόσου» από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες χρόνιους και μη ασθενείς!

Είναι πρόστυχη και επικίνδυνη η άποψη που ξεστομίζει ο Κυρανάκης, ο οποίος θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες κατηγορούσε τους ανέργους ότι δεν βρίσκουν δουλειά επειδή δεν ξέρουν να …γκουγκλάρουν.

Και μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μην είναι μόνιμη, είναι όμως η ανάγκη του λαού να έχει πρόσβαση σε αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας, που θα του προσφέρει πρόληψη και θεραπεία με όλα τα σύγχρονα μέσα σε «κανονικές» συνθήκες, αλλά και σε έκτακτες, όπως στην περίπτωση των πανδημιών, που όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι θα είναι συχνότερες τα επόμενα χρόνια.

Η ανάγκη αυτή του λαού βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που βαφτίζει «κόστος» την προστασία της υγείας του.

Που «μπαλώνει» τις ΜΕΘ με μετακινούμενο προσωπικό, χωρίς την απαραίτητη ειδίκευση, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

Που κλείνει νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία, απολύει έμπειρο προσωπικό, την ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται.

Υγειονομικό προσωπικό με ημερομηνία λήξης προτείνει ο Κυρανάκης

Που διαχειρίζεται την πανδημία με όρους «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο, όπως κάνει πάντα, σε κανονικές και έκτακτες συνθήκες, όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις.

Σ’ αυτήν την πολιτική και στο σάπιο σύστημα που αυτή υπηρετεί πρέπει να στρέψει τη δύναμή του ο λαός, για να βρει πραγματικά την υγειά του!

Πηγή: Ριζοσπάστης

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 127 times, 1 visits today)
Back2Top