Print Friendly, PDF & Email

Η υπουργός παγουριού και μάσκας-κουκούλας θέλει τους εκπαιδευτικούς χαφιέδες!

ΑΣΕ: «Όταν το θράσος συναγωνίζεται την υποκρισία ή το ΦΕΚ των… χαμένων ωρών και της τηλεκπαίδευσης»

Για «ντελίριο πολιτικού θράσους» κάνει λόγο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» αναφορικά με τη χθεσινή Υπουργική Απόφαση που απειλεί με απουσίες όσους μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, λόγω της συμμετοχής τους σε καταλήψεις.

Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΑΣΕ καλεί την υπουργό και την κυβέρνηση να απολογηθούν για τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων και ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να γίνουν χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όταν το θράσος συναγωνίζεται την υποκρισία ή το ΦΕΚ των… χαμένων ωρών και της τηλεκπαίδευσης

Σε ένα ντελίριο πολιτικού θράσους η Υπουργός του Παγουριού και της Μάσκας-Κουκούλας, με διαδικασίες φαστ-τρακ δημοσίευσε ΦΕΚ που υποχρεώνει τους μαθητές σε τηλεκπαίδευση και μάλιστα αποκλείει όσους μαθητές προβαίνουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η «ευαισθησία» της Υπουργού (γνωστής στο Πανελλήνιο για τα ψεύτικα στοιχεία που χωρίς ίχνος ντροπής δίνει στη δημοσιότητα) για τις χαμένες ώρες, είναι πιο ψεύτικη και από τα «μαγειρεμένα» στοιχεία που επικαλείται.

Η υπουργός παγουριού και μάσκας-κουκούλας θέλει τους εκπαιδευτικούς χαφιέδες!
Η υπουργός παγουριού και μάσκας-κουκούλας θέλει τους εκπαιδευτικούς χαφιέδες!

Η Υπουργός και η κυβέρνηση να απολογηθούν εδώ και τώρα:

• Γιατί ήδη από το Μάρτη απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης μαθητών ανά τάξη.

• Γιατί έχουν ακόμα και τώρα αφήσει άδεια τα σχολεία από εκπαιδευτικούς. Στα παστωμένα 27άρια τμήματα λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί, χάνονται πάνω από 170.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα.

• Γιατί έχουν λιγότερες από μία καθαρίστρια ανά σχολικό κτήριο! Στα 13.000 σχολικά κτήρια αντιστοιχούν 10.000 καθαρίστριες!

• Γιατί αρνούνται την επαναλειτουργία σχολικών κτηρίων

Η ενοχή τους είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής, είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες και κλειστά.

Για αυτό άλλωστε και αναζητούν τους «υποκινητές», χαρακτηρίζουν τους μαθητές «ανώριμους» και προσπαθούν να κάνουν τους εκπαιδευτικούς συνενόχους τους.

Τους ενημερώνουμε ότι οι μαθητές υποκινούνται από τις ανάγκες τους και από την 6μηνη κυβερνητική απραξία, σε αντίθεση βέβαια με τους καθοδηγούμενους από την Υπουργό και την Κυβέρνηση εισαγγελείς, ασφαλίτες και «αγανακτισμένους πολίτες» που αναζητώντας ρόλο ύπαρξης, τα βάζουν με 15χρονα.

Οι «ανώριμοι» μαθητές είναι αυτοί που με αποφάσεις της κυβέρνησης και των προκατόχων της μπορούν να εργάζονται από τα 14 και να ψηφίζουν από τα 17.

Είναι ώριμοι για την εκμετάλλευση στο χώρο εργασίας, είναι ώριμοι για να τους ζητάει η κυβέρνηση ψήφο αλλά όταν κινητοποιούνται είναι ανώριμοι.

Κατά την κυβέρνηση λοιπόν οι μαθητές είναι «ακορντεόν»!

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται να παίξουμε το ρόλο του παιδονόμου, ούτε πρόκειται να γίνουμε χαφιέδες των αγωνιζόμενων μαθητών, δεν πρόκειται να καταστούμε μηχανισμός απεργοσπασίας σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Αυτό το ρόλο τον αφήνουμε στην κυβέρνηση και στα γνωστά δημοσιογραφικά της παπαγαλάκια, που το τελευταίο διάστημα δίνουν τα ρέστα τους ενάντια στη νεολαία.

Ενημερώνουμε την κα Κεραμέως, που έχει βγει στα κεραμίδια και απεγνωσμένα προσπαθεί να τρομοκρατήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ότι ματαιοπονεί.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τα δίκαια αιτήματά του.

Ας ρωτήσει και τους προκατόχους της, τους οποίους το εκπαιδευτικό κίνημα με τους αγώνες του κατέστησε πολιτικά φαντάσματα και υποσημειώσεις στην Ιστορία της χώρας.

Η υπουργός παγουριού και μάσκας-κουκούλας θέλει τους εκπαιδευτικούς χαφιέδες!
Η υπουργός παγουριού και μάσκας-κουκούλας θέλει τους εκπαιδευτικούς χαφιέδες!

Συνάδελφοι, είμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην χαφιέδικη λογική του Υπουργείου που μας θέλει καταδότες των μαθητών μας.

Εφαρμόζουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας, των ΕΛΜΕ για 3ωρη + 3ωρη Παρασκευή 2/10 και Δευτέρα 5/10 σε σχέση με την εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία.

Άμεσα συγκαλούμε συλλόγους διδασκόντων ώστε να πάρουμε αποφάσεις ότι δεν θα εφαρμόσουμε την ΥΑ.

Παρεμβαίνουμε άμεσα σε όποιο σχολείο συνάδελφος πιεστεί να εφαρμόσει την ΥΑ, αξιοποιούμε τις στάσεις εργασίας ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 7/10, για να βροντοφωνάξουμε με όλο τον λαό: Οι ναζί στη φυλακή!

Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία, την παιδεία και τα δικαιώματά μας».

Πηγή: 902.gr

(Visited 415 times, 1 visits today)