Print Friendly, PDF & Email

Έκτακτο επίδομα για την «εξαιρετική κοινωνική προσφορά» της ΕΛΑΣ ζητά ο Σύριζα

Η επίσημη «αντιπολιτευτική» γραμμή του Σύριζα συνοψίζεται στο «Αφήστε όλους τους Μπαλούρδους να …ανθίσουν!»

Το μεσημέρι ο Χρήστος Σπίρτζης έστησε ένα μικρό επικοινωνιακό σόου με την ανθοδέσμη που έφερε για τον Χρυσοχοΐδη και όλα τα ΜΜΕ έπιασαν τον συμβολισμό της κίνησης και το τρολάρισμα για την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την κυβερνητική γραμμή που ακολουθεί.

Τι γίνεται όμως αν ξύσουμε λίγο πίσω από την επιφάνεια της μικρής παράστασης που στήθηκε;

Έκτακτο επίδομα για την «εξαιρετική κοινωνική προσφορά» της ΕΛΑΣ ζητά ο Σύριζα

Την απάντηση μας την δίνουν οι τροπολογίες που κατέθεσε ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου ΠροΠο, για την ενίσχυση των αστυνομικών.

Έτσι όπως είπε ο Χ. Σπίρτζης:

«Θα τελειώσει η σπέκουλα ότι εμείς δε νοιαζόμαστε για τους αστυνομικούς και είμαστε υπέρ των μπαχαλάκηδων».

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες προβλέπουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα φτάνει το ύψος του βασικού μισθού, ως αναγνώριση του δύσκολου έργου και της

«Εξαιρετικής κοινωνικής προσφοράς των αστυνομικών υπαλλήλων».

Πιο συγκεκριμένα:

«Προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι’ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος».

Την ώρα που οι Πραιτωριανοί της ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζουν στην πράξη το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ενώ επιδίδονται ανεξέλεγκτοι σε ένα όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας, η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δείξει πως «δεν είναι με τους μπαχαλάκηδες», προτείνοντας την ενίσχυσή τους με έκτακτο επίδομα.

Έκτακτο επίδομα για την «εξαιρετική κοινωνική προσφορά» της ΕΛΑΣ ζητά ο Σύριζα
Έκτακτο επίδομα για την «εξαιρετική κοινωνική προσφορά» της ΕΛΑΣ ζητά ο Σύριζα

Λεφτά υπάρχουν άλλωστε, αρκεί να μην είναι για βασικές ανάγκες, όπως η δημόσια υγεία…

Την ώρα που διάφορα συριζοτρόλ κουνάνε χαιρέκακα το δάχτυλο στον λαό, φτιάχνοντας το hashtag (ετικέτα) «Τι ψηφίσατε ρε;» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται από τους πιο πιστούς σύμμαχους-πυλώνες της κυρίαρχης πολιτικής.

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 596 times, 1 visits today)