Print Friendly, PDF & Email

Κατάρ: 15 χιλιάδες ξένοι εργάτες έχουν σκοτωθεί στα (κατ)έργα για το Μουντιάλ

Νέα στοιχεία που προκαλούν σοκ και απορίες έρχονται στην επιφάνεια για τις συνθήκες εργασίας στις υποδομές του Κατάρ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στη χώρα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022.

Οπως αναφέρει το έγκυρο γερμανικό δίκτυο ZDF και επιβεβαιώνεται από στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, περίπου 15 χιλιάδες ξένοι εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στα εργοτάξια που υπάρχουν στη χώρα από το 2010, όταν και η FIFA της ανέθεσε τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Κατάρ: 15 χιλιάδες ξένοι εργάτες έχουν σκοτωθεί στα (κατ)έργα για το Μουντιάλ
Κατάρ: 15 χιλιάδες ξένοι εργάτες έχουν σκοτωθεί στα (κατ)έργα για το Μουντιάλ

Χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν στο Κατάρ από φτωχότερες γύρω χώρες, προκειμένου να βρουν εργασία προσφέροντας φτηνά εργατικά χέρια στους διοργανωτές.

Ωστόσο οι συνθήκες στα διάφορα εργοτάξια είναι απάνθρωπες, με τους εργάτες να δουλεύουν υπερωρίες (προκειμένου να παραδοθούν έγκαιρα τα έργα), κάτω από άθλιες συνθήκες, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και με ελλιπή σίτιση.

Συν τοις άλλοις, οι εργάτες «στοιβάζονται» σε κοντέινερ όπου διαμένουν ο ένας πάνω στον άλλο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα για να τα στείλουν στις πάμπτωχες οικογένειές τους πίσω στις πατρίδες τους.

Διάφοροι οργανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αντιδράσει με πολλούς τρόπους για την εκμετάλλευση των εργατών και τις συνθήκες δουλείας στις οποίες προσπαθούν να βιοποριστούν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Πηγή: Sport-fm.gr

(Visited 579 times, 1 visits today)