Print Friendly, PDF & Email

ΚΚΕ: Νέος «κόφτης» στη μόρφωση η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τους νέους «κόφτες» στη μόρφωση των νέων που προσθέτει η κυβέρνηση με την ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια:

ΚΚΕ: Νέος «κόφτης» στη μόρφωση η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ
ΚΚΕ: Νέος «κόφτης» στη μόρφωση η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ

«Δυο εβδομάδες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ακόμα έναν «κόφτη» –ένα νέο ταξικό εμπόδιο– στην προσπάθεια χιλιάδων μαθητών και μαθητριών να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, φορτώνοντάς τους με επιπλέον άγχος.

Μετά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μετά την ουσιαστική απουσία βοήθειας στους μαθητές του Λυκείου, μετά την εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων που έχει συναντήσει την κατακραυγή μαθητών και εκπαιδευτικών, τώρα μειώνει κατά 9.000 τους εισακτέους, κυρίως στα Πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε συνθήκες επέλασης της ακρίβειας και με τη φοιτητική μέριμνα πλήρως υποβαθμισμένη, η εισαγωγή ιδιαίτερα σε Πανεπιστήμια εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας σφίγγει παραπέρα τη θηλιά στη λαϊκή οικογένεια, δημιουργεί νέους ταξικούς εκβιασμούς και αποκλεισμούς.

Διέξοδος, από τη συνεχόμενη ανακύκλωση ταξικών εμποδίων στη μόρφωση των μαθητών, είναι να ξεμπερδεύουμε με το σχολείο των ταξικών αποκλεισμών και του ανταγωνισμού, με το Πανεπιστήμιο που βλέπει τους φοιτητές σαν πελάτες.

Με τους αγώνες μας και με ισχυρό ΚΚΕ παντού, να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία όπου το όνειρο για μόρφωση δεν θα φορτώνει με άγχος, αλλά θα δίνει ελπίδα».

Πηγή: 902.gr

(Visited 235 times, 1 visits today)