Print Friendly, PDF & Email

Οι κλινικάρχες ζητάνε και τα ρέστα!

Απίστευτο θράσος από ατα κοράκια που λυμαίνονται τον τομέα της υγείας

«Πάρτον και στο γάμο σου…», λέει η παροιμία και «πάει γάντι» στους κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης. Αυτούς που η κυβέρνηση μπούκωσε με «δωράκια» το προηγούμενο διάστημα, παζαρεύοντας μαζί τους την ενοικίαση κλινών, την ώρα που κινδύνευαν ή χάνονταν ζωές, επειδή το ρημαγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας είχε φρακάρει.

Οι κλινικάρχες ζητάνε και τα ρέστα

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε απευθυνθεί στους κλινικάρχες για την απόσπαση 200 κρεβατιών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Συνάντησε όμως αρνήσεις και έτσι ανακοίνωσε μια γιαλαντζί «επίταξη» δύο κλινικών της πόλης, χρυσοπληρώνοντας τους ιδιοκτήτες τους.

Τώρα, οι κλινικάρχες ζητάνε και τα ρέστα, επειδή στις επιχειρήσεις τους δεν νοσηλεύτηκαν ασθενείς Covid, αλλά άλλων νοσημάτων και επειδή θεωρούν ότι η «επίταξη» έγινε κάτω από πίεση, χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι η όλη υπόθεση δυσφήμισε τις επιχειρήσεις τους και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος!

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα δυσκολευτούν να πετύχουν έναν ακόμη «έντιμο» συμβιβασμό με την κυβέρνηση, που δείχνει όλη την καλή διάθεση να τους εξασφαλίσει μερικά φιλοδωρήματα ακόμα.

Είναι όμως προκλητικό να «φτύνουν» έτσι την αγωνία και τον πόνο χιλιάδων ασθενών, τον οποίο άλλωστε εμπορεύονται, επειδή δεν τους αποδίδει το προσδοκώμενο κέρδος.

Οι κλινικάρχες ζητάνε και τα ρέστα

Η ευθύνη γι’ αυτές τις προκλήσεις είναι όλη της κυβέρνησης και αναδεικνύει το δίκαιο αίτημα να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας, χωρίς παζάρια και δωράκια, και να ενταχθεί σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 482 times, 1 visits today)