Print Friendly, PDF & Email

Οκλαχόμα: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ

Ανδρας οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι, ηλικίας μεταξύ 35 και 40 ετών, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη μέσα στις εγκαταστάσεις νοσοκομείου στην Τάλσα,[1] στην πολιτεία Οκλαχόμα, προτού αυτοκτονήσει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις, όπου ο ένοπλος είχε αρχίσει να πυροβολεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου «Νάταλι» του νοσοκομείου.

Στο συγκεκριμένο κτίριο βρίσκονται γραφεία γιατρών και το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας τα θύματα ήταν εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς…

Οκλαχόμα: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο
Οκλαχόμα: Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο

Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα του δράστη.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τάλσα, εκτός από την ενημέρωση για το συμβάν, έκανε εκτεταμένη αναφορά, στον χρόνο αντίδρασης των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς ο τρόπος που αντιδρά η αμερικανική αστυνομία στα συμβάντα του είδους μπήκε στο μικροσκόπιο μετά το μακελειό σε σχολείο στην πόλη Ουβάλντε της πολιτείας Τέξας, όπου δεκαοκτάχρονος σκότωσε 19 μικρούς μαθητές και μαθήτριες και δύο δασκάλες, προτού σκοτωθεί και ο ίδιος από πυρά ομάδας επέμβασης της συνοριοφυλακής, σχεδόν μία ώρα αφού άρχισε να εκτυλίσσεται η τραγωδία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η επίθεση διήρκησε συνολικά πέντε λεπτά, ενώ οι αστυνομικοί έφτασαν στο νοσοκομείο, τρία λεπτά αφού έλαβαν κλήση.

Σημείωση:

[1]. Μια πόλη 411.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Οκλαχόμα Σίτι, την πρωτεύουσα της πολιτείας του αμερικανικού Νότου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP και 902.gr

(Visited 203 times, 1 visits today)