Print Friendly, PDF & Email

Φληναφήματα – Αερολογίες και θεωρητικοφανείς αρλούμπες! (vid)

Αλέκα Παπαρήγα προς τη ΝΔ: «Δεν χρειάζεται να ταυτίζετε την κομμουνιστική ιδεολογία με τα φληναφήματα, τις αερολογίες, και τις θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία»

Τον κοινό στόχο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, παρά τις διαφωνίες που εκφράζουν, να πείσουν τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν ως «εθνικούς στόχους», τους στόχους των καπιταλιστών

κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου.

«Η σύγκρουση που εμφανίζεται από τις δύο φαινομενικά αντίθετες θέσεις των δύο κομμάτων είναι μία σύγκρουση που στηρίζει το σάπιο σύστημα, το οποίο την χρειάζεται απολύτως»,

Φληναφήματα, αερολογίες και θεωρητικοφανείς αρλούμπεςσημείωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Το «κατά» που προβάλλεται κατά κόρον ότι θα ψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κρύβει από πίσω τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στα κόμματα μεταξύ τους και στην κυβέρνηση».

Η Αλ. Παπαρήγα κατήγγειλε τη ΝΔ που με δεδομένη την αντικομμουνιστική της ιδεολογία, παίζει διπλό ρόλο,

από τη μία κρύβει την πραγματική αιτία του ανταγωνισμού της με τον ΣΥΡΙΖΑ – στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση του συστήματος –

και από την άλλη κάνει συνειδητό αντικομουνισμό εμφανίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως μία κυβέρνηση με «κομμουνιστικές ιδεοληψίες»:

«Η ΝΔ, και σας παρακαλώ πάρα πολύ να το προσέξετε, ξέρουμε ποιος είναι ο βασικός σας αντίπαλος, ο μόνιμος κι ο διαχρονικός και σας καταλαβαίνουμε.

Εχθρεύεστε, μισείτε, δεν θα μιλήσω με όρους επιστημονικούς, την Κομμουνιστική Ιδεολογία και θα ήταν περίεργο να μην το κάνατε. Και καλά κάνετε από την σκοπιά σας, από αυτό που αντιπροσωπεύετε.

Όταν όμως θέλετε να χτυπήσετε την κομμουνιστική ιδεολογία, διαβάστε την και λίγο, ε είναι πολλά, διαβάστε μερικά αντιπροσωπευτικά έργα και πολεμήστε τη!

Δεν χρειάζεται να ταυτίζετε την κομμουνιστική ιδεολογία με τα φληναφήματα, τις αερολογίες, και τις θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία κτλ κτλ.

Και τα αποδίδετε όλα στον «ξεπερασμένο» Λένιν, τον Μαρξ και τον Ένγκελς κι εμφανίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια κυβέρνηση με «κομμουνιστικές ιδεοληψίες». Αριστερό προφίλ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αριστερό DNA, με συγχωρείτε ούτε όταν ήταν στο 4% δεν είχε. DNA. Προφίλ; Ναι! Αριστερότατο!»

Και συνέχισε λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο έχουν διπλό στόχο:

«Από τη μια μεριά κρύβετε την πραγματική αιτία του ανταγωνισμού σας με τον ΣΥΡΙΖΑ – στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διαχείριση του συστήματος – κρύβετε τον ανταγωνισμό σας αλλά όχι την ταξική σας αντίθεση,

κι από την άλλη κάνετε συνειδητό, μελετημένο αντικομμουνισμό, με ένα σμπάρο δηλαδή προσπαθείτε να χτυπήσετε δύο τρυγόνια.»

Όσον αφορά στο επιχείρημα της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής κατήγγειλε τις ευθύνες τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,

που από παλιά συνέβαλε με κάθε τρόπο στην εξαγορά συνειδήσεων, την χειραγώγηση και τον εκμαυλισμό της συνείδησης της εργατικής τάξης, συνέβαλε στα κρισιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα που εκδηλώνονταν στο συνδικαλιστικό κίνημα από τη δεκαετία του ‘90.

Φληναφήματα, αερολογίες και θεωρητικοφανείς αρλούμπεςΜάλιστα, έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από τον κλάδο και τις απεργίες των εκπαιδευτικών, τις αγροτικές κινητοποιήσεις

ενώ υπενθύμισε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν στη διάρκεια απεργιών για διάφορα χάπενιγνκ, την ώρα που οι εργάτες έρχονταν αντιμέτωποι με τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για απόλυση:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες να επιλέξουν συνειδητά την απεργία, ακόμα κι αν έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της απόλυσης, ακριβώς για να ξεπεράσουν αυτό τον φόβο.

Πόσες φορές πήγατε σε απεργιακές αλυσίδες που ζητούσαν οι ίδιοι οι εργάτες για να μπορέσουν να απεργήσουνς πήγατε στις 03:00 το πρωί που στήνονται οι απεργιακές φρουρές για να πετύχει μια απεργία;»

Και συνέχισε ξεμπροστιάζοντας τους εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τηλεφωνούσαν οι εργάτες κι έλεγαν «για να απεργήσω κάντε απεργιακές αλυσίδες απ’ έξω» και δεν τους κοιτούσαμε αφ’ υψηλού.

Εσείς ερχόσασταν φρεσκοξυρισμένοι, αγουροξυπνημένοι στις 11 η ώρα στις κεντρικές συγκεντρώσεις για να πετάξετε κανένα γιαουρτάκι

υπογράμμισε ιδιαιτέρως η Αλ. Παπαρήγα και καταλήγοντας, επισήμανε:

«Εάν υπάρχει ένα κόμμα που θέλει να ανέβει η πολιτική, ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, και της οργάνωσής της, αυτό είναι το ΚΚΕ, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υπάρχει εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ακόμα και με τον καλύτερο νόμο στη Βουλή. […]

θέλετε ένα κίνημα, όχι απλά τσακισμένο, αλλά ενεργητικό, για να περνάει τους εκσυγχρονισμούς που απαιτούνται από το αστικό σύστημα, θέλετε εργαζόμενους ενσωματωμένους στο σύστημα που θα είναι δεμένοι με αυτό, ακόμα κι αν αλλάζουν οι κομματικοί μηχανισμοί και τα κόμματα».

Φληναφήματα – Αερολογίες και θεωρητικοφανείς αρλούμπες! (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 478 times, 1 visits today)