Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!

«Όχι» και πάλι από ΗΠΑ και Ουκρανία στον ΟΗΕ!

Με πρόφαση την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περί ελευθερίας της έκφρασης, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταψήφισε στις 16 Νοεμβρίου, για μία ακόμη χρονιά, το ρωσικό σχέδιο απόφασης κατά της προβολής του ναζισμού κι απαγόρευσης των φιλοναζιστικών εκδηλώσεων λόγου κι οργανώσεων.

Η Ελλάδα –όπως και τις προηγούμενες φορές– απείχε της ψηφοφορίας συντασσόμενη με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γητευτής των γιδιών

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στη ναζιστική ρητορεία, αλλά θα ψηφίσει ενάντια στην απαγόρευσή της.

Σε τι διαφέρει αυτήν τη φορά η στάση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης;

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά.

Ωστόσο, πολλά διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν ένα γεγονός που άλλες χρονιές δεν έκαναν καν τον κόπο να μεταδώσουν, για δύο λόγους:

1. Είναι η πρώτη φορά που θα καταψηφιστεί το ρωσικό σχέδιο επί της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!
Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!

2. Οι ΗΠΑ προσπαθούν αυτήν τη φορά να πείσουν και το Ισραήλ να καταψηφίσει το ρωσικό σχέδιο, μολονότι το ψήφιζε εδώ και χρόνια.

Το ρωσικό σχέδιο απόφασης κατά του ναζισμού (που βεβαίως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας, που επιδίδεται στη διαστρέβλωση της ιστορίας της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού που συνέτριψαν τις ναζιστικές ορδές)

αποκτά προβολή με την τελευταία αύξηση των δημόσιων συγκεντρώσεων και «πορειών» αμερικανικών ακροδεξιών και ρατσιστικών οργανώσεων στις ΗΠΑ, λίγο πριν και, πολύ περισσότερο, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα μέλη της ΕΕ, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό, τηρούν αποχή

Κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,των δήθεν δημοκρατικών αξιών και αριστερών παραδόσεων, απείχε και από την τωρινή ψηφοφορία συμπορευόμενη με την ΕΕ, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε φασιστικά μορφώματα αλλά τα στηρίζει κιόλας.

Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ (ο Καναδάς) και το φιλοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου που επιβλήθηκε στην Ουκρανία με την επέμβαση ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν.

Αυγή πανηγυρίζει φώτο με κασιδιάρη

Φέτος ΗΠΑ και Ουκρανία είπαν πάλι ΟΧΙ και 51 χώρες – μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα – απείχαν, και 125 την υπερψήφισαν.

Το ψήφισμα μετά την υπερψήφισή του στην Επιτροπή του ΟΗΕ θα περάσει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Επειδή οι αμετανόητοι Συριζαίοι έχουν αδυναμία στο σανό, ας διαβάσουμε τι έγραφε η «Αυγή» -η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ- σε άρθρο της στις 26 Νοέμβρη του 2014, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν απείχε κι εκείνη από την ψηφοφορία:

«Μονίμως ΗΠΑ και Καναδάς καταψηφίζουν και η Ε.Ε. απέχει (μαζί της κι η Ελλάδα). Οι αιτιολογήσεις της αρνητικής ψήφου ή/και της αποχής μέχρι τώρα εστιάζονταν σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης […].

Επί της ουσίας δεν ήταν παρά προσχήματα για να μη δυσαρεστηθούν οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, νυν σύμμαχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Μπορεί λοιπόν να προκαλεί εύλογο προβληματισμό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι και προ ημερών η Ελλάδα μαζί με όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. απείχε στη σχετική ψηφοφορία στην Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 21.11.2014».

Κι αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, ας διαβάσουμε και πως σχολιάστηκε η στάση της ελληνικής κυβέρνησης από το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι γνωστό σε όλους πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει δική της φωνή στη διεθνή σκηνή.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε κάνει μια «εξαίρεση» για ένα ζήτημα τόσο καυτό για τη χώρα όσο για καμιά άλλη χώρα της ΕΕ και της Δύσης, το ζήτημα του νεοναζισμού».

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!
Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!

Μετά κι από το τελευταίο ξεβράκωμα, που συμπίπτει μάλιστα με την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, ελπίζουμε να μην έχει κοπεί η όρεξη στους (ναζιστο)συριζαίους (που με θράσος συνεχίζουν να αποκαλούνται …αριστεροί) και να συνεχίσουν – σαν ατάραχες αγελάδες – να αναμασούν το αγαπημένο σανό made by Alexis.

Με πληροφορίες από: Ατέχνως και Ριζοσπάστη

Ροβεσπιέρος

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 386 times, 1 visits today)
Back2Top