Print Friendly, PDF & Email

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού!

«Οχι» και πάλι από ΗΠΑ και Ουκρανία στον ΟΗΕ!

Με πρόφαση την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περί ελευθερίας της έκφρασης, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταψήφισε στις 16 Νοεμβρίου, για μία ακόμη χρονιά, το ρωσικό σχέδιο απόφασης κατά της προβολής του ναζισμού κι απαγόρευσης των φιλοναζιστικών εκδηλώσεων λόγου κι οργανώσεων.

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού
Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού

Η Ελλάδα –όπως και τις προηγούμενες φορές– απείχε της ψηφοφορίας συντασσόμενη με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ είπε ότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στη ναζιστική ρητορεία, αλλά θα ψηφίσει ενάντια στην απαγόρευσή της.

Σε τι διαφέρει αυτήν τη φορά η στάση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης;

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά.

Ωστόσο, πολλά διεθνή ΜΜΕ επέλεξαν να προβάλουν ένα γεγονός που άλλες χρονιές δεν έκαναν καν τον κόπο να μεταδώσουν, για δύο λόγους:

1. Είναι η πρώτη φορά που θα καταψηφιστεί το ρωσικό σχέδιο επί της νέας κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

2. Οι ΗΠΑ προσπαθούν αυτήν τη φορά να πείσουν και το Ισραήλ να καταψηφίσει το ρωσικό σχέδιο, μολονότι το ψήφιζε εδώ και χρόνια.

Το ρωσικό σχέδιο απόφασης κατά του ναζισμού (που βεβαίως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας, που επιδίδεται στη διαστρέβλωση της ιστορίας της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού που συνέτριψαν τις ναζιστικές ορδές) αποκτά προβολή με την τελευταία αύξηση των δημόσιων συγκεντρώσεων και «πορειών» αμερικανικών ακροδεξιών και ρατσιστικών οργανώσεων στις ΗΠΑ, λίγο πριν και, πολύ περισσότερο, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα μέλη της ΕΕ, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό, τηρούν αποχή!

Κι η κυβέρνηση Σύριζα, των δήθεν δημοκρατικών αξιών και αριστερών παραδόσεων, απείχε και από την τωρινή ψηφοφορία συμπορευόμενη με την ΕΕ, που όχι μόνο δείχνει ανοχή σε φασιστικά μορφώματα αλλά τα στηρίζει κιόλας.

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού
Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού

Επειδή οι αμετανόητοι Συριζαίοι έχουν αδυναμία στο σανό, ας διαβάσουμε τι έγραφε η «Αυγή» –η επίσημη εφημερίδα του Σύριζα– σε άρθρο της στις 26 Νοέμβρη του 2014, όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν απείχε κι εκείνη από την ψηφοφορία:

«Μονίμως ΗΠΑ και Καναδάς καταψηφίζουν και η Ε.Ε. απέχει (μαζί της κι η Ελλάδα). Οι αιτιολογήσεις της αρνητικής ψήφου ή/και της αποχής μέχρι τώρα εστιάζονταν σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης […].

Επί της ουσίας δεν ήταν παρά προσχήματα για να μη δυσαρεστηθούν οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, νυν σύμμαχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Μπορεί λοιπόν να προκαλεί εύλογο προβληματισμό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι και προ ημερών η Ελλάδα μαζί με όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. απείχε στη σχετική ψηφοφορία στην Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 21.11.2014».

Κι αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, ας διαβάσουμε και πως σχολιάστηκε η στάση της ελληνικής κυβέρνησης από το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του Σύριζα:

«Είναι γνωστό σε όλους πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν έχει δική της φωνή στη διεθνή σκηνή.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε κάνει μια «εξαίρεση» για ένα ζήτημα τόσο καυτό για τη χώρα όσο για καμιά άλλη χώρα της ΕΕ και της Δύσης, το ζήτημα του νεοναζισμού».

Μετά κι από το τελευταίο ξεβράκωμα, που συμπίπτει μάλιστα με την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, ελπίζουμε να μην έχει κοπεί η όρεξη στους (ναζιστο)συριζαίους (που με θράσος συνεχίζουν να αποκαλούνται …αριστεροί) και να συνεχίσουν – σαν ατάραχες αγελάδες – να αναμασούν το αγαπημένο σανό made by Alexis.

Η Ελλάδα απείχε ξανά από ψήφισμα κατά του Ναζισμού

Με πληροφορίες από Ατέχνως και Ριζοσπάστη

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.608 times, 1 visits today)