Print Friendly, PDF & Email

Αφιερωμένο στα «Ellinika Hoaxes»: Τι γράφει ο Τύπος της Δανίας

Σχετικά με το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που διώκει κάθε φωνή ενάντια στο ΝΑΤΟ

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Ο λόγος για τους συντάκτες των «Ελληνικών Hoaxes» που επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως «παραπληροφόρηση» την είδηση, που πρωτοδημοσίευσε το Ατέχνως,

Αφιερωμένο στα «Ellinika Hoaxes»: Τι γράφει ο Τύπος της Δανίαςγια το αντιλαϊκό νομοσχέδιο της δανέζικης κυβέρνησης που τιμωρεί μέχρι και έως 12 χρόνια φυλακή όσους ασκούν κριτική στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Μια πρώτη απάντηση στη λαθροχειρία των «Ελληνικών Hoaxes» δώσαμε πριν λίγες ημέρες.

Τώρα, έρχεται ο ίδιος ο αστικός Τύπος της Δανίας, με δημοσιεύματά του και παραδείγματα, να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές:

Ό,τι δηλαδή το νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά αποτελεί εξόφθαλμη προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης στο όνομα της Νατοϊκής συμμαχίας.

* * *

Η συζήτηση για το απίστευτο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί και τιμωρεί με 12 χρόνια φυλακή όσους κάνουν κριτική μεταξύ άλλων και στο ΝΑΤΟ έχει κυριολεκτικά πάρει φωτιά στην Δανία.

Οι νομοθέτες ψελλίζουν απλά κάποιες δικαιολογίες αλλά όλοι καταλαβαίνουν πια τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της αστικής κυβέρνησης της Δανίας.

«Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Δανία διαβάζεις ένα άρθρο που περιέχει κριτική για το ΝΑΤΟ. Σου αρέσει και το κοινοποιείς. Την άλλη μέρα σε έχουν συλλάβει και κατηγορείσαι πως βοηθάς μια ξένη δύναμη σε “παράνομες δραστηριότητες…”»

γράφει στην εφημερίδα POLITIKEN που αυτοπροσδιορίζεται φιλελεύθερη με 90.000 φύλλα κυκλοφορία, ο ιστορικός-ερευνητής Dino Knutsen στις 11 Οκτωβρίου.

Δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο παιχνίδι στο κομπιούτερ

Και συνεχίζει καυστικά:

«Δεν πρόκειται για κάποιο καινούργιο παιχνίδι στο κομπιούτερ ούτε κάποιο σενάριο για κάποια τηλεοπτική σαπουνόπερα.  Είναι οι συνέπειες του Σχέδιου νόμου του υπουργού Δικαιοσύνης, Søren Pape Poulsen»,

Αφιερωμένο στα «Ellinika Hoaxes»: Τι γράφει ο Τύπος της Δανίαςπου βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 10 του μηνός.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει την δυνατότητα για την αυθαίρετη εφαρμογή του, και αποτελεί πράξη κρατικής βίας, αφού οι υπηρεσίες θα βρουν τρόπο να αποδείξουν την ηθελημένη συμμετοχή σου στην παρανομία για να σε τιμωρήσουν»,

τονίζει ο ιστορικός και συνεχίζει:

«Η νομική αξία του νομοσχεδίου είναι αδύναμη».

Το ίδιο συνέβη και την περίοδο του ψυχρού πολέμου
υπό την επιρροή του Σχεδίου Μάρσαλ

«Η Δανία ιστορικά δέχτηκε πιέσεις και επιρροές για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και από τις δύο πλευρές και στην περίοδο κατοχής των Ναζί.

Το ίδιο συνέβη και την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπό την επιρροή του Σχεδίου Μάρσαλ.

Ιδιαίτερα την δεκαετία του ’50 ήταν έτοιμα τα σχέδια νόμου για τιμωρία όσων διέδιδαν προφορική ή γραπτή προπαγάνδα που ευνοούσε ξένη δύναμη, εννοώντας την Σοβιετική Ένωση, και διακινητές τους κομμουνιστές.

Νομοσχέδια κατά παραγγελία της CIA. Δεν ψηφίστηκαν επειδή οι Σοσιαλδημοκράτες φοβήθηκαν μήπως περιλάβει και τους ίδιους και ανέλαβαν οι ίδιοι την έκδοση αντικομμουνιστικού υλικού που χρηματοδοτήθηκε από την CIA»,

συνεχίζει το άρθρο.

«Κίνδυνοι για την δημοκρατία μπορούν να υπάρξουν αλλά δεν αντιμετωπίζονται με νόμους λάστιχο με αυθαίρετες ερμηνείες.

Ταυτόχρονα, στους καιρούς που ζούμε, δεν υπάρχει μόνο η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας αλλά τον ίδιο ρόλο παίζουν και η Αμερικάνικη, η Ισραηλινή και η Βρετανική υπηρεσία. Γι’ αυτό ξανασκέψου το κ. Υπουργέ»,

καταλήγει το άρθρο.

Η ελευθερία λόγου συρρικνώνεται

«Η ελευθερία λόγου συρρικνώνεται με το νέο νομοσχέδιο που αφορά απόψεις που επηρεάζουν την κοινή γνώμη στην τηλεόραση, το ράδιο, τις εφημερίδες, περιοδικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»,

γράφει σε άρθρο του στις 9 Οκτωβρίου στην εφημερίδα BERLINSKE, ανεξάρτητη συντηρητική με 125.000 φύλλα κυκλοφορίας, ο Flemming Rose D.

Αφιερωμένο στα «Ellinika Hoaxes»: Τι γράφει ο Τύπος της ΔανίαςΤο άρθρο του, όπως θα δούμε παρακάτω, αναγκάζει τον υπουργό Δικαιοσύνης να του απαντήσει στην ίδια εφημερίδα.

«Τα πάντα μπορούν να τιμωρηθούν αφού δεν υπάρχει ένα ελάχιστο όριο παράβασης στο νομοσχέδιο.

Είναι τόσο θολή η πρόταση που μπορεί να τιμωρηθεί ένας Δανός αγρότης, αν μετά από τέσσερα χρόνια απώλειας εισοδήματος, ισχυριστεί πως τα μέτρα αποκλεισμού κατά της Ρωσίας δεν έχουν πετύχει και μάλιστα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον ίδιο.

Και πράγματι τα μέτρα αποκλεισμού είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού οι Ρώσοι ολιγάρχες πήραν τα χρήματά τους από την Δύση και τα επέστρεψαν στην Ρωσία σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικάνικου Carnegies Moskva Institutionen».

Συνέπειες αν τιμωρούμε με 12 φυλακή όσους έχουν σχέση με την Ρωσία

«Εάν τώρα τιμωρούμε με 12 φυλακή όσους έχουν σχέση με την Ρωσία αυτό θα έχει αρνητική συνέπεια για την οικονομία και τις επενδύσεις»,

αναλύει από την δική του αστική οπτική γωνία ο αρθρογράφος.

Συνεχίζει όμως γράφοντας:

«Τον παραπάνω ισχυρισμό αν κάποιος τον αναπτύξει μπορεί να βρεθεί καταδικασμένος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κάποιος τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της διέλευσης του αγωγού αερίου Nord Stream που περνά μέσα από τα χωρικά ύδατα της Δανίας».

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα του αρθρογράφου, που είναι στέλεχος του Cato Institute, Washington, DC και μέλος της Επιτροπής για την ελευθερία του λόγου της ίδιας της κυβέρνησης της Δανίας!

Κι ολοκληρώνει ως εξής:

«Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κάποιος ισχυριστεί πως το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τον ψυχρό πόλεμο που ξεκίνησε ενάντια στην Ρωσία. Η καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων δεν γίνεται με νόμους καταστολής που συρρικνώνουν την δημοκρατία».

Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης: Ξαναδιαβάστε την πρόταση νόμου

«Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε συμπεριφορές και απόψεις που έχουν να κάνουν με την Ρωσία. Μόνο όσους συνεργάζονται θέλουμε να εμποδίσουμε»,

ισχυρίζεται ο υπουργός δικαιοσύνης στην απάντησή του στον Flemming Rose D. και παρακαλεί τον αρθρογράφο να ξαναδιαβάσει την πρόταση νόμου.

(σ.σ. με παραπομπή σε δηλώσεις αυτού του υπουργού τα αυτόκλητα Ελληνικά Hoaxes χαρακτήριζαν συκοφαντικά «Παραπληροφόρηση» το δημοσίευμά μας).

Όπως γίνεται κατανοητό και φιλελεύθεροι και συντηρητικοί καταλαβαίνουν πλήρως το νόημα των απαγορεύσεων που επιχειρεί να νομοθετήσει η Δανέζικη, δεξιά και με την στήριξη της Ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Ανησυχούν και για την συρρίκνωση της δημοκρατίας και για την ίδια την οικονομία.

Για μας που πρώτοι ανακινήσαμε το θέμα είναι ακόμη πιο φανερό πως αυτοί οι νόμοι είναι νόμοι καταστολής και φίμωτρο στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης.

Αφιερωμένο στα «Ellinika Hoaxes»: Τι γράφει ο Τύπος της Δανίας

Για όσους θεωρούν πως είναι απλά νόμοι ενάντια στις «ψευδείς» ειδήσεις, πρέπει να γνωρίζουν πως συμμετέχουν σε ένα ιμπεριαλιστικό παιχνίδι ενάντια στους λαούς και νομιμοποιούν αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές μεθόδους, που έχουν πονέσει τον Ελληνικό λαό και πρώτα τους αγωνιστές κομμουνιστές.

Σίγουρα κάποιο κίνητρο θα υπάρχει.

Αυτό που μένει να δούμε είναι τι άλλο θα σκαρφιστούν τα λαγωνικά του ευρωατλαντικού πλυντηρίου των «Ελληνικών Hoaxes» προκειμένου να «βγάλουν λάδι» την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Κοπεγχάγης, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Μήπως τα παραπάνω δημοσιεύματα του ίδιου του αστικού Τύπου της Δανίας είναι κι αυτά «παραπληροφόρηση»;

Μήπως έχουν εισχωρήσει, ακόμη και κει, εντεταλμένοι χάκερς του Κρεμλίνου με σκοπό την συκοφάντηση των… «ευαγών» ευρωατλαντικών θεσμών;

Ας το σκεφτούν καλά -πολύ καλά- την επόμενη φορά που θα καταπιαστούν με το θέμα, μιας και ο κατήφορος της κουρελιασμένης τους αξιοπιστίας έχει πάρει ήδη το δρόμο για τον έναν και μοναδικό προορισμό: Τον πάτο.

Η όλη έρευνα και ανάδειξη του θέματος
είναι του συνεργάτη μας Πάνου Αλεπλιώτη

Ατέχνως

(Visited 736 times, 1 visits today)